MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Οκτώβρης επιτέλους! κι εκτός από ψύχρα μας φέρνει γεμάτη την πολιτιστική ατζέντα της χειμερινής περιόδου. Εμείς επιλέξαμε τις δωρεάν προτάσεις του Σαββατοκύριακου κι εσείς δεν έχετε παρά να τις αξιοποιήσετε.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
What’s Up Swing Night στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Whats up technopolis dorean

To πρώτο What’s Up Swing Night της νέας σεζόν είναι μεγαλύτερο από ποτέ και έρχεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Η δωρεάν μουσική βραδιά που διοργανώνει για το νεανικό κοινό το What’s up της Cosmote επιστρέφει με κεφάτη και χορευτική διάθεση στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων. Το πάρτυ αναλαμβάνουν να στήσουν αυτή τη φορά η Μαρίζα Ρίζου, η Πέννυ Μπαλτατζή, οι Sugahspank! & The Swing Shoes, οι Jaguar Bombs και οι Vanila Swing.

Συναυλία αλληλεγγύης από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στον Άγιο Δημήτριο
thanasis papakonstantinou dorean

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τραγουδάει για καλό σκόπο στο Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου στον Δήμο Αγίου Δημητρίου (Ασύρματος). Μια διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Η αυλαία των καλοκαιρινών εμφανίσεων του σχήματος του Θανάση Παπακωνσταντίνου κλείνει φέτος στον Δήμο του Αγίου Δημητρίου με μία συναυλία που πραγματοποιείται στον Ασύρματο όπου, αντί εισιτηρίου εισόδου, ο κόσμος θα μπορεί να προσφέρει τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Πρόσκληση για δωρεάν συμμετοχή στην Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου
xorodia dorean summetoxi

Καλλίφωνα παιδιά από 7 έως και 17 ετών προσκαλούνται να στελεχώσουν την Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να συμμετάσχουν στις ποικίλες εμφανίσεις της σε σημαντικά δρώμενα της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας. Οι ακροάσεις ξεκινούν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11.30 το πρωί, και συνεχίζονται κάθε Σάββατο όλο τον μήνα Οκτώβριο, την ίδια ώρα, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18). Παράλληλα την ίδια ημέρα ξεκινούν και τα δωρεάν μαθήματα της Παιδικής Χορωδίας και θα δίδονται κάθε Σάββατο 12.00 -2 μ.μ.

Ατομική έκθεση του Tony Oursler στην γκαλερί Bernier/Eliades

tonyoursler bernier eliades
H γκαλερί Bernier/Eliades εγκαινιάζει την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 20.00 με 22.00 το βράδυ, την έκτη ατομική έκθεση του Αμερικάνου καλλιτέχνη Tony Oursler, ο οποίος θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια. Στην έκθεση αυτή, ο Tony Oursler θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων, μεγάλα πάνελς από αλουμίνιο, σε αφηρημένα σχήματα, που θυμίζουν πρόσωπα, επικαλυμμένα με διαφορετικές ανακλαστικές μεταλλικές επιφάνειες.Τα πρόσωπα αυτά, ενσωματωμένα σε βιντεο-οθόνες που απεικονίζουν στόματα και μάτια, κρύβουν σημάδια, γεωμετρικά σχέδια αλγορυθμικής χαρτογράφησης αναγνώρισης προσώπου, συνδυάζοντας την ανθρώπινη έκφραση με το λογισμικό του ηλεκτρονικού προφίλ.
Η γκαλερί είναι ανοικτή: Tρ- Παρ. 10.30 – 18.30, Σαβ 12.00 – 16.00.

Τα Pedigree και Whiskas γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στο Κολωνακίου
pedigree whiskas
Με κεντρικό μήνυμα “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ σημαίνει ΦΡΟΝΤΙΖΩ”, το Pedigree και το Whiskas από τη Mars Hellas, διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικιδίων, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου, στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων (4 Οκτωβρίου – World Animal Day), η πλατεία Κολωνακίου θα γεμίσει για δύο ημέρες με μουσική, διαγωνισμούς, δράσεις για παιδιά, δώρα και φυσικά, γαυγίσματα και νιαουρίσματα που θα συνοδεύουν μια ουσιαστική ενέργεια προσφοράς: για κάθε επίσκεψη στο περίπτερο Pedigree και Whiskas ένα δωρεάν γεύμα θα αφιερώνεται στις ανάγκες φροντίδας των ζώων συντροφιάς χωρίς σπίτι του Δήμου Αθηναίων.

Το 2ο Run with your Dog στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης στη Φιλοθέη
run with your dog

Μετά την περσινή επιτυχία του πρώτου Run With Your Dog, τα Friskies πραγματοποιούν φέτος το 2ο Run with your Dog εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να τρέξουν μαζί με το κατοικίδιό τους μια απόσταση 2 χιλιομέτρων, χωρισμένοι σε ομάδες των 25. Φέτος, εκτός από τους ενήλικες δρομείς, οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ειδικά “family runs”. Το έπαθλο για τους πρώτους νικητές είναι τροφή για 1 ολόκληρο χρόνο από τα Friskies®. Οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές κερδίζουν τροφή για 6 και 3 μήνες αντίστοιχα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα. 


Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b