MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 2 – 3 Οκτωβρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Οκτωβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1. Μία ξέφρενη μαύρη κωμωδία-στα όρια του ροκ θρίλερ
mojo theatro porta 2015

Mojo του Τζεζ Μπάτεργουερθ στο Θέατρο Πόρτα

Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, από τις 3 Οκτωβρίου το “Mojo” του Τζεζ Μπάτεργουερθ, την ξέφρενη μαύρη κωμωδία-στα όρια του ροκ θρίλερ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Η παράσταση που θύμισε κατά πολύ ανάγνωση των πολιτικών και ψυχολογικών μοτίβων του Σαίξπηρ και του Πίντερ από τον Κουέντιν Ταραντίνο, επαναλαμβάνεται μόνο για λίγες παραστάσεις. Έργο οξύ, βίαιο αλλά και με τόσο χιούμορ και σαρκασμό που ταράσσεσαι παράλληλα από γέλια και από φόβο. 

Τιμές: Κανονικό 15€, Φοιτητικό, AMEA, άνω των 65, Πολυτέκνων 10€, Ανέργων 8€
Πότε; από τις 3 Οκτωβρίου (Παρ – Σαβ -Κυρ)
Που;
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι
 

2. Ένα μακρύ οδοιπορικό στο έντεχνο και στο ροκ ελληνικό τραγούδι
tsarouxas adespotos

Ο Πασχάλης Τσαρούχας και ο Νικόλας Αδέσποτος στο Ρυθμός Stage

Ο Πασχάλης Τσαρούχας και ο Νικόλας Αδέσποτος έρχονται στο Ρυθμος Stage για δύο Παρασκευές, στις 2 και 8 Οκτωβρίου. Δύο βραδιές “από αλλού” με τον Ληστή και τον Παλιάτσο να μπλέκουν σ’ ένα μακρύ οδοιπορικό στο έντεχνο και στο ροκ ελληνικό τραγούδι. Σε ρυθμούς και μελωδίες αγαπημένων δημιουργών, μέχρι και τις δικές τους προσωπικές επιτυχίες, όπως τα ιδιαίτερα και δυνατά “Ετερώνυμο” και “Γενιά του μίσους” και τους καυστικούς “Εξωγήινους” και “Σύριζα”, θα μας “κλέψουν” από το αβέβαιο σήμερα και θα μας ταξιδέψουν… ψηλά!

Τιμές: 12€ με κρασί ή μπύρα
Πότε;
 Παρασκευή 2 Οκτωβρίου
Που;
 Ρυθμός Stage, Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα 38, Αθήνα

3. Συμφωνική τζαζ από τη χρυσή εποχή του Μπρόντγουεϋ με το «άγγιγμα» της Καμεράτα
kiss me kate protaseis sk

Kiss me Kate από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής

Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου, το μιούζικαλ “Kiss me Kate”, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αφού ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, το μιούζικαλ “Kiss me, Kate”, που βασίστηκε στο “Ημέρωμα της στρίγγλας” του Σαίξπηρ, επιστρέφει για 5 παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η πρεμιέρα του “Kiss me, Kate” στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σκόρπισε τον ήχο της συμφωνικής τζαζ από τη χρυσή εποχή του Μπρόντγουεϋ με το μαγικό άγγιγμα της Καμεράτα, και καταχειροκροτήθηκε.

Τιμές; 
11€ (Ζώνη Γ΄), 20 € (Ζώνη Β΄), 28€ (Ζώνη Α΄), 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη) Ειδικές τιμές: 6,50€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 8,50€ (Πολύτεκνοι, 65+)
Πότε; Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Πού; 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

4. Ένα ταξίδι στη χρυσή εποχή του swing για καλό σκοπό!
swing for hope protaseis sk


Swing For Hope 2015: Xορεύουμε για καλό σκοπό στο Μέγαρο Μουσικής!

Ένα ταξίδι στη χρυσή εποχή του σουίνγκ προτείνουν στο κοινό οι Athens Swing Cats και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διοργανώνοντας στην αίθουσα Banquet στις 3 Οκτωβρίου το ετήσιο φιλανθρωπικό μουσικoχορευτικό φεστιβάλ Swing for Hope 2015 για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού». Σε μια μεγάλη συναυλία με δέκα μουσικά συγκροτήματα επί σκηνής, οι πάντα αεικίνητοι Athens Swing Cats χορεύουν σαν να μην υπάρχει βαρύτητα και μας καλούν να τους συνοδεύσουμε μέχρι τελικής πτώσεως.

Τιμές; 4€
Πότε;
Σάββατο 3 Οκτωβρίου
Πού;
 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

5. Μία ασυνήθιστη ρομαντική κομεντί με δύο δυνατές ερμηνείες 
mipos eisai o tupos mou tainia protaseis

Μήπως είσαι ο τύπος μου; και άλλες αναζητήσεις περί έρωτος

Τα ετερώνυμα ως γνωστόν έλκονται (το χει παραδεχτεί κι ο μέγιστος Γούντι!). Ακόμη κι όταν εκείνος είναι καθηγητής φιλοσοφίας κι εκείνη είναι κομμώτρια. Είναι όμως πράγματι έτσι; Ο νεαρός παριζιάνος Κλεμέν (Loïc Corbery), καθηγητής γερμανικής φιλοσοφίας και συγγραφέας, μετατίθεται για έναν χρόνο στην επαρχιακή πόλη Αράς. Εκεί, σε μια πόλη που δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα, γνωρίζει τη γοητευτική κομμώτρια Τζένιφερ (Émilie Dequenne) που είναι χωρισμένη μητέρα ενός αγοριού και λατρεύει τα καραόκε. Η σχέση τους ξεκινάει από ένα μικρό και ανώδυνο φλερτάκι πριν οδηγηθεί στα έντονα μονοπάτια ενός θυελλώδη έρωτα.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b