MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
05
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Εφευρέσεις και τα Μουσικά Οργανα των Αρχαίων Ελλήνων

Από τις 5 Οκτωβρίου δημιουργείται στην Helexpo Θεσσαλονίκης το νέο θεματικό πάρκο το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας όπου παρουσιάζονται δεκάδες αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων.

Monopoli Team

Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή με ογδόντα εντυπωσιακά εκθέματα όπως το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος, τον “κινηματογράφο” του Ήρωνος, το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη, μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων καλύπτοντας την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

m3m5

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας παρουσιάζει δεκάδες αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων και πρόκειται για το πληρέστερο και το πλέον αξιόπιστο μουσείο στο είδος του παγκοσμίως.
Η έκθεση (ταξινομημένη σε ενότητες) ακολουθεί όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις της Παιδαγωγικής και Μουσειακής Αγωγής παρουσιάζοντας με πολύ κατανοητό και ενδιαφέροντα τρόπο το μεγαλείο της αρχαίας ελληνικής σκέψης και τεχνικής σε μαθητές, ανεξαρτήτως σχολικής βαθμίδας, αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες.

ant
Ένας αστρονομικός υπολογιστής εκπληκτικής τεχνολογίας που θα σας δοθεί η ευκαιρία να μάθετε πως λειτουργεί.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο είναι η : «Οι σημαντικότερες Εφευρέσεις και τα Μουσικά Όργανα των Αρχαίων Ελλήνων», του κ. Κ. Κοτσανά.

m1

Helexpo Θεσσαλονίκης
Διάρκεια λειτουργίας : Από 5 Οκτωβρίου ανοικτό για σχολεία (τηλέφωνο κρατήσεων 2310 291270) και κάθε Κυριακή ελεύθερο για κοινό, για 4 μήνες.

Περισσότερα από Art & Culture
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Είσαι ό,τι φοράς: Έκθεση αφιερωμένη στη Σοφία Κοκοσαλάκη στο Μουσείο Μπενάκη
Art & Culture
Όταν το ντοκιμαντέρ είναι απόν, ο πολιτισμός και η μνήμη απειλούνται με εξαφάνιση
Αφιέρωμα
Christie Dashiell: Ήρθε η ώρα να ακούσουμε τη νέα φωνή της jazz
Art & Culture
Στην «Αστόρια» η ανθρώπινη ζωή είναι μια μορφή ξενιτιάς
Art & Culture
The Ground Beneath Our Feet: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή όταν ο χρόνος λιγοστεύει…
Art & Culture
Έργα τέχνης από τη Συλλογή του ΜΙΕΤ στο Μουσείο Μπενάκη
Art & Culture
(Και) το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης “θα μάς χωράει όλους”
Art & Culture
Ο Γιώργος Γούσης αντιμετωπίζει τον «Μικρό Πρίγκιπα» με τον Γιάννη Αγγελάκα ως ένα επικό μπλουζ
Αφιέρωμα
Το κοινό αγαπά την ιστορία και τα 10 χρόνια COSMOTE HISTORY το αποδεικνύουν
Art & Culture
Η ΔΕΗ συναντά την Τέχνη Vol.2: Νέος ανοιχτός καλλιτεχνικός διαγωνισμός
Art & Culture
Το «Smalltown boy» είναι μια ελεγεία για εκείνους που το ‘σκασαν για να επιβιώσουν
Art & Culture
Ο Θωμάς Μοσχόπουλος μεταχειρίζεται τον Αύγουστο Στρίντμπεργκ με την τόλμη ενός Μαρκ Ρέϊβενχιλ