MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Kiss me Kate από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής

Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου, το μιούζικαλ “Kiss me Kate”, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

author-image Ζurab Sam

Αφού ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, το μιούζικαλ “Kiss me, Kate”, που βασίστηκε στο “Ημέρωμα της στρίγγλας” του Σαίξπηρ, επιστρέφει για 5 παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η πρεμιέρα του “Kiss me, Kate” στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σκόρπισε τον ήχο της συμφωνικής τζαζ από τη χρυσή εποχή του Μπρόντγουεϋ με το μαγικό άγγιγμα της Καμεράτα, και καταχειροκροτήθηκε.

kiss me kate 2015 irodeio

Τι συμβαίνει στο Kiss me, Kate; Δύο ηθοποιοί-σταρ, πρώην σύζυγοι, συναντώνται ξανά στη σκηνή για να ερμηνεύσουν την Κατερίνα και τον Πετρούκιο σε μια νέα μουσική εκδοχή της Στρίγγλας που έγινε αρνάκι του Σαίξπηρ. Η ανυπότακτη σταρ και ο εγωκεντρικός, αλλά χαριτωμένος πρώην σύζυγος ακροβατούν στα όρια των αντοχών τους, φλερτάρουν, ερωτεύονται και παραδίδονται στην τρέλα του έρωτα, αφήνοντας πίσω τους κλισέ και κοινωνικές επιταγές. Γύρω τους, μια τραγουδίστρια του καμπαρέ, ένας τζογαδόρος χορευτής, δύο γκάνγκστερ παλιάς κοπής, ένας ναύαρχος και ένας χορός παρεξηγήσεων και κοινωνικών στερεοτύπων που αποδομούνται και ξανασυστήνονται στο κοινό.

Οι σκηνοθέτες της παράστασης, Πάρις Μέξης και Γιώργος Πέτρου, μας μεταφέρουν από τα παρασκήνια ενός σύγχρονου θεάτρου, σε ένα μαγευτικό χωριό της Ιταλίας του 1950, μια φανταστική σαιξπηρική Πάδοβα, στην οποία παίζεται η Στρίγγλα.

Tο Κiss me, Kate τιμήθηκε με το πρώτο Βραβείο Tony που δόθηκε ποτέ σε μιούζικαλ και μέχρι σήμερα αποτελεί το μοναδικό μιούζικαλ του Πόρτερ που έδωσε περισσότερες από 1.000 παραστάσεις στο Μπρόντγουεϋ, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 1948.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Cole Porter
Μετάφραση: Πάρις Μέξης – Γιώργος Πέτρου
Σκηνοθεσία: Πάρις Μέξης – Γιώργος Πέτρου

Σκηνικά: Πάρις Μέξης – Αλεξία Θεοδωράκη
Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου - Νίκος Λαάρης
Μουσική: Cole Porter
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Χορογραφία: John Todd

Παίζουν: Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Ειρήνη Καράγιαννη, Χάρης Ανδριανός, Νάντια Κοντογεώργη, Ιάσονας Μανδηλάς, Παύλος Μαρόπουλος, Δημήτρης Ναλμπάντης, Κώστας Βουτσάς, Χάρης Ρώμας, Γιάννης Φίλιας, Μιχάλης Ψύρρας, Κωνσταντίνα Τσιριμώνα, Αποστόλης Ψυχράμης,

Τιμές Εισιτηρίων: Τιμές εισιτηρίων: 11 € (Ζώνη Γ΄), 20 € (Ζώνη Β΄), 28 € (Ζώνη Α΄), 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη) Ειδικές τιμές: 6,50 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 8,50 € (Πολύτεκνοι, 65+)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Κυριακή 4 έως Κυριακή 11 Οκτωβρίου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b