MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

We need space…

Υπάρχουν τα πολιτικά κόμματα και τα παιχνιδάκια τους, αλλά υπάρχει και η πραγματική ζωή, αυτή που αντιμετωπίζουμε όλοι μας καθημερινά. Στην Αθήνα ζούμε μία απάνθρωπη κατάσταση, ένα χάος δημιουργημένο από εμάς τους ίδιους – γιατί κατά περίσταση μας βόλευε – αλλά και με βαρύτατο τίμημα για το βιοτικό μας επίπεδο.Πηγή: Athens Bike City

author-image Athens Bike City

Όποιος έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη, ξέρει πως η ποιότητα ζωής δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά περισσότερο θέμα παιδείας και επιλογών. Η παιδεία, μας «εξοπλίζει» με τα κριτήρια που θα μας οδηγήσουν στις σωστές επιλογές.

Το ποδήλατο είναι μία τέτοια, καθημερινή επιλογή. Δεν έχει σημασία αν κάνει κάποιος ποδήλατο ή όχι, όλοι κερδίζουν από την επίσημη, θεσμοθετημένη αλλά και οριοθετημένη ένταξη του στο αστικό σύστημα μετακινήσεων. Περισσότεροι ποδηλάτες και ποδήλατα, σημαίνει περισσότερος χώρος για όλους μας, μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερος θόρυβος, καθαρότερος αέρας να αναπνεύσουμε , πιό φιλικό αστικό περιβάλλον – ανεξάρτητα αν κάνει ή δεν κάνει κάποιος ποδήλατο.

Στις γειτονιές της Αθήνας, στο Παγκράτι, στην Κυψέλη, στους Αμπελόκηπους, σε τόσες γειτονιές που δεν υπάρχει χώρος ούτε για να διασχίσεις τους δρόμους, με διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού, χωρίς πεζοδρόμια, με την κίνηση να αργοσέρνεται γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με θόρυβο, βρωμιά και δηλητήριο, σίγουρα υπάρχει τεράστια ανάγκη για το ποδήλατο.

Κι όμως θα ήταν μία αρχή, μία μικρή αλλά στην ουσία τεράστια αλλαγή, να μαθαίναμε να διεκδικούμε πολιτικά, πρώτα από τις γειτονιές μας, από τους δημάρχους μας και απ΄όλη αυτή την παρωδία τοπικής αυτοδιοίκησης που κυριαρχεί στους δήμους της χώρας. Από τις γειτονιές θα αρχίσει η αλλαγή και θα επιβληθεί στην κεντρική διοίκηση, στις γειτονιές ζούμε και κινούμαστε καθημερινά, εδώ είναι το γήπεδο μας. Αν το σκεφτείτε σε επίπεδο καθημερινότητας, είτε κάνετε ποδήλατο είτε όχι, το ποδήλατο δίνει μία αποτελεσματική και όμορφη λύση σε πάρα πολλά, από αυτά που υποβαθμίζουν τη ζωή μας χωρίς λόγο.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b