MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πήγαμε στη συναυλία του Γιάννη Πάριου

Εντυπώσεις και σκέψεις απο την sold out συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

author-image Νίκος Ρουμπής

Ήταν ένα ραντεβού που αναμενόταν καιρό από τους χιλιάδες -όπως και εμπράκτως αποδείχθηκε με τις δύο sold out συναυλίες– θαυμαστές του Γιάννη Πάριου. Για πρώτη φορά στην πολύχρονη καριέρα του, σε έναν χώρο συμβολικό, το Κατράκειο της Νίκαιας, θυμήθηκε πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες του δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα νοσταλγίας. Το ρεπερτόριο του πλουσιότατο και στις δυόμιση και πλέον ώρες δε χάλασε σχεδόν κανένα χατίρι στο κοινό που δε σταμάτησε στιγμή να τον αποθεώνει.

Ο ίδιος, χωρίς καμιά διακοπή, σα να ήθελε να προλάβει να ανταποδώσει την αγάπη αυτή στον καθένα χωριστά και σε όλους μαζί, τραγούδησε όχι μόνο με τη φωνή μα κυρίως με την ψυχή του μελωδίες – σταθμούς. Τραγούδια δικά του, τραγούδια άλλων που αγάπησε, με συγκίνηση στάθηκε στον απόντα φίλο του Αντώνη Βαρδή. Από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν το αφιέρωμα στον “ψηλό”, έναν άλλο μεγάλο του φίλο, τον Μίκη Θεοδωράκη. Ακούσματα με ιδιαίτερα σημασιολογικό υπόβαθρο για τον χώρο, όπως “η Δραπετσώνα”, ξεσήκωσαν το κοινό. 
parios2

Λίγο πιο μετά όλοι έγιναν μια παρέα, ανταποκρινόμενοι σε ένα άλλο σήμα κατατεθέν του, τα νησιώτικα. Τραγούδι και χορός ένα σύνολο και το θέατρο στον λόφο της Νίκαιας πήρε διάσταση νησιώτικου πανηγυριού. Ήταν μια συναυλία που είχε από όλα: κέφι, χαρά, συγκίνηση. Και αυτά μέσα σε πλαίσια μιας καλά προετοιμασμένης δουλειάς, με στοιχεία αυθόρμητα, χωρίς όμως ίχνος προχειρότητας. Λίγο – πολύ ήταν δεδομένο ότι το όνομά του θα εξασφάλιζε τον κόσμο. Ο ίδιος όμως δεν αρκέστηκε σε μια εύκολη λύση, σε μια συνοπτική συναυλία.

Η έντιμη σχέση που έχει αναπτύξει με το κοινό στην πολύχρονη πορεία του, εκφράστηκε μέσα από μια συναυλία εφ΄ όλης της ύλης, καλά οργανωμένης και δεμένης, με τη συνοδεία μιας άρτιας δεκαμελούς ορχήστρας και μιας εξαιρετικής χορωδίας που συντρόφευσαν με επιτυχία τη χαρισματική του φωνή. Λίγο πριν συμπληρωθούν οι τρεις ώρες ο ακούραστος και ανεξάντλητος ερμηνευτής είχε επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά ότι δε φέρει τυχαία τον τίτλο του τροβαδούρου της αγάπης. Της αγάπης για την οποία τραγουδά όλα αυτά τα χρόνια αλλά και της
διαχρονικής αγάπης που επάξια έχει κερδίσει από το σύνολο του κόσμου.
  
parios3

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b