MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Καλοκαίρι στην Αθήνα ίσον φεστιβάλ, πολλά φεστιβάλ! Αλλά και συναυλίες, εκθέσεις, social yoga, κινηματογραφικές προβολές, έτσι για να μη βαριόμαστε βρε παιδί μου!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1o Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού στη Λίμνη Μαραθώνα με ελεύθερη είσοδο
marathonas

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένειες, παιδιά, σχολικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς & οργανώσεις, καλλιτέχνες και διασκεδαστές δίνουν όλοι το 1ο ετήσιο ραντεβού τους στις 5, 6 και 7 Ιουνίου στην Αγία Παρασκευή Καλετζίου, στην λίμνη του Μαραθώνα!  
Ένα μοναδικό τριήμερο γεμάτο εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια στη φύση, καλλιτεχνικά, μουσικά και άλλα happenings και ένα ξεχωριστό κυνήγι «θησαυρού», περιλαμβάνουν λίγες από τις δραστηριότητες του φεστιβάλ.   

Strange Cities Athens στη Διπλάρειο Σχολή

strange

Το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών επιμένοντας στην αγάπη τους για την Αθήνα και την ανάγκη τους να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε την πόλη μας ακόμα περισσότερο, διοργανώνουν την έκθεση “Παράξενες Πόλεις: Αθήνα” (Strange Cities: Athens) από 21 Απριλίου έως 28 Ιουνίου, στη Διπλάρειο Σχολή (πλατεία Θεάτρου 3), σε συνεργασία με την ομάδα επιμελητών Double Decker από το Λονδίνο και το αρχιτεκτονικό γραφείο Spacelab Architecture με έδρα την Αθήνα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 12.00 έως τις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά
eyzin


Όλα είναι έτοιμα για τη μεγαλύτερη γιορτή ζωής, που πραγματοποιείται στο όνομα του Ευ Ζην την Κυριακή 7 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου) στο Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά, από την ομάδα Surfers for Life και με σύνθημα “Είμαι νικητής” (#eimainikitis)! Το 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην, συνεχίζοντας την ιστορία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων περιλαμβάνει και φέτος πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, που αποτελεί μια καλή ευκαιρία ψυχικής και σωματικής τόνωσης για όλους, μικρούς και μεγάλους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών η ανταπόκριση του κοινού είναι τόσο μεγάλη, που οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000, αριθμό – ρεκόρ που σημειώθηκε πέρσι.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι δωρεάν, με εξαίρεση να αποτελούν οι συμμετοχές στα αθλήματα, που πραγματοποιούνται με συμβολικό κόστος.

15ο Athens Technopolis Jazz Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
jazz festival

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συναντά την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε τζαζ μονοπάτια…
Δυο οργανισμοί, με έντονη δραστηριότητα στη μουσική εξέλιξη της πόλης, εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους στις 3 Ιουνίου, στο 15ο Athens Technopolis Jazz Festival, για πέντε μέρες γεμάτες μουσική και υπόσχονται πολλές εκπλήξεις στο μέλλον.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στη σκηνή τους Gabriele Pezzoli Trio από την Ελβετία, Gorka Benitez & David Xirgu από την Ισπανία, Duo Carlos Bica & Joao Paulo Esteves da Silva από την Πορτογαλία και Marjorie Barnes & Equinox από την Ιρλανδία και την Ολλανδία.
Η αυλαία του 15ου Athens Technopolis Jazz Festival πέφτει την Κυριακή 7 Ιουνίου, με τους Yoav’s Eshed Trio Millionaires από το Ισραήλ, Hijaz από το Βέλγιο και Mercan Dede Secret Tribe από την Τουρκία.

The Meet Market στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων
meet market

Πέντε ολόκληρες μέρες θα διαρκέσει το Μeet Μarket του Ιουνίου που θα γίνει στην Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων στο κτήριο Δ12 και στον προαύλιο χώρο του. Παρουσιάζονται 120 πάγκοι από τους αγαπημένους σχεδιαστές, κατασκευαστές και καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένων και πολλών νέων συμμετοχών με φρέσκιες προτάσεις που θα εντυπωσιάσουν.
Φυσικά θα υπάρχουν και πάγκοι με νοστιμιές και ποτά με τη φοβερή μουσική από τους djs μας αλλά και το Jazz festival που θα λαμβάνει χώρο στη Τεχνόπολις τις ίδιες μέρες στην κεντρική αυλή. Μαζί θα είναι και η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού «Πυγολαμπίδες» και το το κινητό εργαστήρι εικαστικών «Πανηγυράκι» για τους μικρούς ανερχόμενους καλλιτέχνες!

Ο Ιούνιος στο Faust: όλα τα live με ελεύθερη είσοδο

faust

Τον Ιούνιο το Faust είναι γεμάτο από ωραία διάθεση, δωρεάν live και νότες από jazz, blues, reggae, ska, latin, rock και άλλα.
Την Κυριακή 7 Ιουνίου, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, η Εβελίνα Νικολιζα και ο Γιώργος Αντωνόπουλος, με καθαρά ροκ διάθεση, γνώριμες μουσικές και πολύ πάθος, θα μας διασκεδάσουν μ’ ένα πρόγραμμα ελληνικών και ξένων ροκ τραγουδιών, γνώριμα και αξέχαστα, αλλά και δικά του τραγούδια γραμμένα μέσα απο πολλή αγάπη για την ροκ μουσική και με την δική του σφραγίδα!

Renaissance Stories από το ΝΕΟΝ στο Φεστιβάλ Αθηνών
ekthesi neon

Το Φεστιβάλ Αθηνών και ο ΝΕΟΝ – Οργανισμός Πολιτισμού & Ανάπτυξης Δ. Δασκαλόπουλου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2015, παρουσιάζει από τις 5 Ιουνίου την έκθεση “Renaissance Stories”. Πέντε σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί δημιουργούν καινούργια έργα, αντλώντας έμπνευση από μία ιστορική εγκατάσταση του Βλάσση Κανιάρη του 1974. Η ιστορία της υπαρξιακής μετανάστευσης του Κανιάρη –μια προσωπική οδύσσεια που υπερβαίνει θαυματουργά τις αντιξοότητες της εξόριστης ζωής του δημιουργού της– παρουσιάζει εκπληκτικές αναλογίες με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα.

Social Yoga στο Ρομάντσο

romantso

Το Ρομάντσο ανανεώνει τη συνεργασία του με τη yoga instructor Σίσσυ Φραγκιαδάκη και συνεχίζει τα επιτυχημένα εβδομαδιαία μαθήματα yoga, ανοιχτά στο κοινό και με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation). Με σύγχρονη προσέγγιση στο ευ ζην και την άσκηση, αλλά και κοινωνική διάθεση, τα μαθήματα θα ξεκινούν με Hatha Flow ευθυγραμμίσεις, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος τους θα περιέχουν και Vinyasa yoga (δυναμική).
Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, από αρχάριους έως και προχωρημένους. Το μόνο που χρειάζεται για τη συμμετοχή είναι άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση.

Προβολές στον κινηματογράφο Καλυψώ
Τις δωρεάν κινηματογραφικές προβολές συνεχίζει να προσφέρει ο κινηματογράφος Καλυψώ στην Καλλιθέα, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους ώρες ξεγνοιασιάς. Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουνίου παρακολουθήστε την ταινία “Τα μυθικά πλάσματα του νότου” στις 20.00, ενώ την Κυριακή 7 Ιουνίου συνοδέψτε τους μικρούς μας φίλους στην ταινία “Όνειρο θερινής νύχτας” στις 12.00 το μεσημέρι.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b