MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Kiss me Kate από την Καμεράτα στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, στις 24 Ιουνίου το μιούζικαλ “Kiss me Kate”, στο Ωδείο Ωρώδου Αττικού, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ένα μιούζικαλ στην αυθεντική του μορφή που τα περιέχει όλα – μουσική από τη χρυσή εποχή του Μπρόντγουεϊ, συμφωνική τζαζ και κλασικός ήχος, μοναδικές χορογραφίες, θέατρο μέσα στο θέατρο και Σαίξπηρ! 

Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής με διεθνώς βραβευμένες παραστάσεις και ηχογραφήσεις όπερας, ενώ συνετέλεσε αποφασιστικά στην αναζωογόνηση της ελληνικής οπερέτας.

Το αριστούργημα του Cole Porter, κλασική αξία στο ρεπερτόριο μεγάλων σκηνών όπερας όπως η Komische Oper του Βερολίνου, η Όπερα του Gothenburg , η Volksoper της Βιέννης και η Glimmerglass Όπερα της Νέας Υόρκης, θα παρουσιαστεί από την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής με πρωταγωνιστές μια ομάδα αναγνωρισμένων λυρικών τραγουδιστών, ηθοποιών και χορευτών, με τη συνεργασία του πολυβραβευμένου αμερικανού χορογράφου John Todd.

Μιούζικαλ, αλλά και όπερα και υπέροχη χορευτική μουσική που συνδυάζει το μπαλέτο με την τζαζ, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υπηρετήσουν όχι μόνο το σαιξπηρικό πνεύμα της κωμωδίας αλλά και την αιώνια σύγκρουση του αρσενικού με το θηλυκό σε ένα παιχνίδι επικράτησης που ο χαμένος μπορεί να είναι στην πραγματικότητα ο μεγάλος νικητής.

kissme kate2

Τι συμβαίνει στο Kiss Μe Kate; Δύο ηθοποιοί – σταρ, πρώην σύζυγοι, συναντώνται ξανά στη σκηνή για να ερμηνεύσουν την Κατερίνα και τον Πετρούκιο σε μια νέα μουσική εκδοχή της «Στρίγγλας που έγινε αρνάκι» του Σαίξπηρ. Η ανυπότακτη σταρ και ο εγωκεντρικός, αλλα χαριτωμένος πρώην σύζυγος ακροβατούν στα όρια των αντοχών τους, φλερτάρουν, ερωτεύονται και παραδίδονται στην τρέλα του έρωτα, αφήνοντας πίσω τους κλισέ και κοινωνικές επιταγές. Γύρω τους, μια τραγουδίστρια του καμπαρέ, ένας τζογαδόρος χορευτής, δύο γκάνγκστερ παλιάς κοπής, ένας ναύαρχος και ένας χορός παρεξηγήσεων και κοινωνικών στερεοτύπων που αποδομούνται και ξανασυστήνονται στο κοινό. 

Οι σκηνοθέτες της παράστασης, Πάρις Μέξης και Γιώργος Πέτρου μας μεταφέρουν από τα παρασκήνια ενός σύγχρονου θεάτρου, σε ένα μαγευτικό χωριό της Ιταλίας του 1950, μια φανταστική σαιξπηρική Πάδουα στην οποία παίζεται η “Στρίγγλα που έγινε αρνάκι”.

Όχι τυχαία, το “Κiss me Kate” τιμήθηκε με το πρώτο “Βραβείο Tony” που δόθηκε ποτέ σε μιούζικαλ και μέχρι σήμερα αποτελεί το μοναδικό μιούζικαλ του Porter που έδωσε περισσότερες από 1.000 παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ, όπου παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 1948.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Cole Porter
Μετάφραση: Πάρις Μέξης-Γιώργος Πέτρου
Σκηνοθεσία: Πάρις Μέξης-Γιώργος Πέτρου


Παίζουν: ΚΑΜΕΡΑΤΑ - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Ειρήνη Καράγιαννη, Χάρης Ανδριανός, Νάντια Κοντογεώργη, Χάρης Ρώμας, Κώστας Βουτσάς, Ιάσονας Μανδυλάς, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Δημήτρης Ναλμπάντης

Τιμές Εισιτηρίων: ​VIP: ​VIP: 35€, 28€, Ζώνη A: 30€, 24€, Ζώνη B: 25€, 20€, Ζώνη C: 15€, 12€, Επάνω Διάζωμα: 10€, 8€, Φοιτητές, 65+: 10€, 5€, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b