MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Bella Italia”: Σινεφίλ βραδιές με άρωμα Ιταλίας στον ΟΤΕ ΤV

Η Ιταλία είναι μια χώρα που άφησε όσο λίγες το στίγμα της στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Στην συναρπαστική χώρα του Fellini, του Antonioni, του Bertolucci και πολλών άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών μάς ταξιδεύει όλο τον Μάιο ο OTE TV.

Letters To Juliet – Amanda Seyfried
author-image Μάρη Τιγκαράκη

Τρίτη 19 Μαΐου

Avanti! στις 22:00
avanti-2

Μια κλασική ταινία του 1972 με τον σπουδαίο κωμικό Jack Lemon σε σκηνοθεσία του δημιουργού τόσων μεγάλων επιτυχιών ( «Μερικοί το προτιμούν καυτό») Billy Wilder.
Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας πηγαίνει στην Ιταλία για να φέρει πίσω στην πατρίδα του την σωρό του μεγιστάνα πατέρα του. Ωστόσο, τα πάντα ανατρέπονται όταν μαθαίνει ότι παρούσα στο τροχαίο που σκότωσε τον πατέρα του ήταν η επί χρόνια ερωμένη του στην Ιταλία.

Κάθε Τρίτη σπουδαίες ταινίες με άρωμα Ιταλίας προβάλλονται στο κανάλι OΤΕ CINEMA 2.

Habemus Papam στις 00:00
habemus-papam

«Habemus Papam» στα λατινικά σημαίνει «Έχουμε Πάπα» και είναι η ανακοίνωση που γίνεται κάθε φορά που εκλέγεται νέος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Τον τίτλο αυτό έχει και μία κωμωδία του Nanni Moretti που έκανε αίσθηση το 2011 Ο νεοεκλεγείς Πάπας (Michel Piccoli) έλαβε το μεγάλο αξίωμα παρά τη θέλησή του και μόλις του το ανακοίνωσαν κυριεύθηκε από πανικό. Καλούν να τον βοηθήσει ένας ψυχίατρος (Nanni Moretti). Θα τα καταφέρει;

Τρίτη 26 Μαΐου

Nine στις 21:00
nine55

Πανδαισία αστέρων στην ταινία Nine (2009) με πρωταγωνιστή τον Guido Contini έναν Ιταλό σκηνοθέτη που παθαίνει δημιουργικό μπλοκάρισμα στα 50 του (Daniel Day-Lewis) και η οποία εμπνέεται από το Οκτώμισι του Fellini. Στο μιούζικαλ που σκηνοθετεί και χορογραφεί ο Rob Marshal, εκτός από τον Day-Lewis πρωταγωνιστούν ακόμα οι γυναίκες της ζωής του σκηνοθέτη Judi Dench, Nicole Kidman, Marion Cotillard, Penélope Cruz, Sophia Loren, Kate Hudson, και Stacy Ferguson.

Salvo στις 23:00
salvo

Βραβευμένη ιταλική ταινία των Fabio Grassadonia and Antonio Piazza, το Salvo κέρδισε το 2013 το βραβείο «Εβδομάδα των Κριτικών» το 2013 στις Κάννες. Πρωταγωνιστής είναι ο Salvo (ο Παλαιστίνιος Saleh Bakri), ο οποίος δουλεύει ως σωματοφύλακας κι εκτελεστής ενός μαφιόζου. Αφού αποτρέπει μια επίθεση στον εργοδότη του, ο Salvo καταδιώκει τον άντρα που την οργάνωσε και συναντά την τυφλή αδερφή του εχθρού του. Εκείνη κάνει τον Salvo να θέσει ερωτήματα γύρω από τον εαυτό του και την ύπαρξή του.

Μη χάσετε ακόμα…
Στο πλαίσιο του αφιερώματος μη χάσετε τις ταινίες που θα προβληθούν σε επανάληψη

  • Letters to Juliet (2010) με πρωταγωνίστριες την Amanda Seyfried και την Vanessa Redgrave την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 22.00, στο κανάλι OTECINEMA 2
  • Εγώ κι εσύ, η τελευταία ταινία του Βernardo Bertolucci (2012), θα προβληθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 23.50 στο κανάλι OTECINEMA 2.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b