MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Ο Βιολιστής στη Στέγη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

“Ο Βιολιστής στη Στέγη” ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 5 έως 8 Ιουνίου, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Αμερικανού σκηνοθέτη Rob Ruggiero και στον κεντρικό ρόλο του Τεβιέ ο Γρηγόρης Βαλτινός.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ο Βιολιστής στη Στέγη ήταν το πρώτο μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway που ξεπέρασε τις 3000 συνεχείς παραστάσεις. Με 3.242 για την ακρίβεια παραστάσεις ήταν για πολλά χρόνια το μακροβιότερο μιούζικαλ του Broadway. Τη μουσική έχει συνθέσει ο Jerry Bock, τους στίχους ο Sheldon Harnick και το κείμενο ο Joseph Stein, βασισμένο σε ιστορίες του συγγραφέα Sholem Aleichem (1859-1916). Το μιούζικαλ απέσπασε 9 βραβεία «Tony» από 10 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων της Σκηνοθεσίας και της Χορογραφίας του σπουδαίου Jerome Robbins. Το 1971 ο «Βιολιστής» έγινε ταινία και κέρδισε οκτώ υποψηφιότητες Όσκαρ, με πρωταγωνιστή τον Chaim Topol, αντί για τον Zero Mostel που το είχε κάνει επιτυχία στο Broadway.

Η οικεία, σε εμάς τους Έλληνες, ιστορία του φιλόσοφου – γαλατά Τεβιέ με τις πέντε κόρες, την λαχτάρα για ζωή, την αγάπη για την οικογένεια και τους συγχωριανούς, τον ξεριζωμό και τη μετανάστευση, την πίστη στις παραδόσεις και την αναπόφευκτη σύγκρουση ανάμεσα στην παράδοση και την αλλαγή, την πίστη και την πραγματικότητα, πλέκουν τον καμβά της ιστορίας του μιούζικαλ, με μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια των τελευταίων 50 χρόνων: “If I Were a Rich Man”, “Sunrise, Sunset”, “Tradition”, “Matchmaker”.

Ο Τεβιέ – Γρηγόρης Βαλτινός γνωρίζει καλύτερα από καθέναν τον ρόλο, καθώς τον ερμήνευσε για πρώτη φορά το 1997 στο θέατρο Αθήναιον υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κώστα Τσιάνου, σε μια από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές παραγωγές των τελευταίων είκοσι ετών. Ο καλλιτεχνικός και εισπρακτικός θρίαμβος του Βιολιστή με τον Γρηγόρη Βαλτινό ήταν τέτοιος, που η παράσταση επαναλήφθηκε το 2005, σε μια μεγάλη περιοδεία κι ένα κατάμεστο Ηρώδειο.

biolistis oloi

Η ιστορία του “Βιολιστή”
Ο Βιολιστής στη στέγη είναι μια συγκινητική, αστεία μα πάνω απ’ όλα βαθιά αισιόδοξη ιστορία γύρω από το αιώνιο δίλημμα μεταξύ παράδοσης και αλλαγής.

Με αφετηρία το διήγημα “Οι κόρες του Τεβιέ” του συγγραφέα Sholem Aleichem, ο Βιολιστής στη στέγη μάς μεταφέρει στη Ρωσία του 1905, στο χωριό Ανατέβκα. Το μιούζικαλ αφηγείται την περιπέτεια του Τεβιέ, ενός φτωχού Εβραίου γαλατά. Η καθημερινότητα του Τεβιέ, ο οποίος ζει ευτυχισμένος τηρώντας πιστά τις εβραϊκές παραδόσεις, διαταράσσεται όταν η κόρη του αρνείται να τον υπακούσει, ζητώντας του να την αφήσει να παντρευτεί έναν φτωχό νέο αντί για το μεσήλικα χασάπη, τον οποίον εκείνος της προξενεύει. Επιπλέον, ο δοκιμασμένος επί αιώνες τρόπος ζωής τού γαλατά και των χωρικών απειλείται από τις ριζικές κοινωνικές αλλαγές και τους διωγμούς των Εβραίων στη Ρωσία.

Διανομή: Max Chucker, Γρηγόρης Βαλτινός, Ρένια Λουϊζίδου, Κώστας Βελέντζας, Στάθης Νικολαϊδης, Γιάννης Αναστασάκης, Δημήτρης Γαλάνης, Σωτήρης Τσόγκας, Στεφανία Χούγια, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Άννα- Μαρία Κόρνια, Δανάη Βασιλοπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Μαρίνα Σάττι, Στέλλα Γκίκα, Μιχάλης Μαρίνος, Γιώργος Χαλεπλής, Μέμος Μπεγνής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος, Τάσος Κωστής, Μαρία Γράμψα, Ελένη Καρακάση, Βασίλης Λέμπερος, Λάμπρος Κτεναβός, Ζηνοβία Πουλή

Χωρικοί & Ρώσοι: Νώντας Δαμόπουλος, Μαριλού Κατσαφάδου, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Tadeu Liesenfeld, Πάνος Μαλικούρτης, Εύα Μιχελιδάκη,
Γιώργος Πελαγίας / Γιάννης Στέφος, Πάνος Πολίτης

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Rob Ruggiero
Απόδοση Κειμένου: Πάνος Αμαραντίδης
Απόδοση Στίχων: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Μουσική Διδασκαλία & Διεύθυνση Ορχήστρας: Αλέξιος Πρίφτης
Σκηνικά & Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Θεατρική Προσαρμογή Χορογραφίας: Curtis Schroeger
Resident Director – Επιμέλεια Χορογραφίας: Σοφία Σπυράτου
Σχεδιασμός Ήχου: Matt Grounds
Σχεδιασμός Φωτισμού: Ελευθερία Ντεκώ
Παραγωγοί: Μιχάλης & Vanessa Αδάμ  

Μέρες και ώρες παραστάσεων: 
Παρ 5 Ιουνίου στις 21.00
Σαβ 6 Ιουνίου στις 17.00 και στις 21.00
Κυρ 7 Ιουνίου στις 21.00
Δευ 8 Ιουνίου στις 21.00 
Τιμές εισιτηρίων: 42€, 34€, 26€, 18€, 12€, Φοιτητικά και κάτοχοι κάρτας ανεργίας στη Δ’ Ζώνη: 12€
Τηλέφωνο: 2310895938-9
 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25 Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη | www.tch.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Rob Ruggiero


Παίζουν: Max Chucker, Γρηγόρης Βαλτινός, Ρένια Λουϊζίδου, Κώστας Βελέντζας, Στάθης Νικολαϊδης, Γιάννης Αναστασάκης, Δημήτρης Γαλάνης, Σωτήρης Τσόγκας, Στεφανία Χούγια, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Άννα- Μαρία Κόρνια, Δανάη Βασιλοπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Μαρίνα Σάττι, Στέλλα Γκίκα, Μιχάλης Μαρίνος, Γιώργος Χαλεπλής, Μέμος Μπεγνής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος, Τάσος Κωστής, Μαρία Γράμψα, Ελένη Καρακάση, Βασίλης Λέμπερος, Λάμπρος Κτεναβός, Ζηνοβία Πουλή

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b