MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαρροές στη “Λίστα Χατζάκη”

Μπαράζ διαψεύσεων από ανθρώπους της τέχνης περί συμμετοχής τους στην πρωτοβουλία υποστήριξης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού.Aπό τη Στέλλα Χαραμή

author-image Στέλλα Χαραμή

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσίευση της λίστας όπου εκπρόσωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων εμφανίζονται να υποστηρίζουν τον Σωτήρη Χατζάκη κατά το θρίλερ αποπομπής του από το Εθνικό θέατρο.

brouskou2
Η σκηνοθέτις Αντζελα Μπρούσκου προστίθεται σε εκείνους που διαψεύδουν την συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία. Στο σημείωμα που μόλις μας απέστειλε αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Θα επιθυμούσα να μην αναφέρεται το όνομα μου στην επιστολή διαμαρτυρίας υπέρ του κ. Χατζάκη που μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα προστέθηκε χωρίς να είναι απόφαση μου. Γενικώς με ενοχλεί να βρίσκεται το όνομα μου σε κάποια λίστα που διακυβεύονται απόψεις και ζητήματα που δεν γνωρίζω, και να βρίσκομαι εν μέσω πολιτικών και προσωπικών αντιπαραθέσεων για πρόσωπα και πράγματα που αγνοώ. Στηρίζω το Εθνικό Θέατρο μόνο με την καλλιτεχνική μου προσφορά και είμαι ευγνώμων για κάθε συνεργασία. Νομίζω πως αρκεί που έχω κατακτήσει αυτό το δικαίωμα μέσα από την ποιότητα της δουλειάς μου. Θα υπέγραφα ευχαρίστως μια επιστολή για τα θέματα του Πολιτισμού, για την έκβαση των θεατρικών επιχορηγήσεων και την κατάντια της θεατρικής παιδείας για το όλο επίπεδο και το μέλλον του ελληνικού θεάτρου γενικώς και όχι επί προσωπικού».
Αντζελα Μπρούσκου
Σκηνοθέτης-ηθοποιός

Μόλις, χθες ο ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου «Από μηχανής» Ακις Βλουτής διευκρίνιζε επίσης, με σχετική ανακοίνωση του στον Τύπο πως εν αγνοία του, έχει συμπεριληφθεί ως υπογράφων στην λίστα υποστήριξης.
«Διαπίστωσα στο διαδίκτυο ότι το όνομα μου περιλαμβάνεται στη λίστα που αφορά το ζήτημα της παύσης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρη Χατζάκη. Δηλώνω ότι ουδέποτε έλαβα και ουδέποτε υπέγραψα αυτήν επιστολή».
Με εκτίμηση,
Άκις Βλουτής
Ηθοποιός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Θεατρικού Οργανισμού Συν Επί (+x)”

vloutis

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b