MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

From Dusk Till Dawn: The Series – Η βαμπιρική ταινία του Tarantino γίνεται σειρά στον OTE TV!

Πολλά χρόνια πριν το Twilight, ένα έργο σε σενάριο του πολυμήχανου Quentin Tarantino ήρθε να επαναπροσδιορίσει τον όρο ταινία τρόμου με βαμπίρ. Το «From Dusk Till Dawn» (1996) με τους Harvey Keitel, George Clooney, αλλά και τον ίδιο τον Tarantino, είχε προκαλέσει αίσθηση με την καλτ αισθητική της και το σαρκαστικό ύφος της. Και μετά από σχεδόν 20 χρόνια, ο σκηνοθέτης της τότε ταινίας, o συνεργάτης του Tarantino κι εξαιρετικά πετυχημένος Robert Rodriguez (Sin City, Κάποτε στο Μεξικό κ.α.) είναι ο δημιουργός της σειράς “From Dusk Till Dawn: The Series”. Η σειρά έρχεται στην Ελλάδα από τον OTE TV και προβάλλεται στη ζώνη FRIDAY FICTION κάθε Παρασκευή στο ΟΤΕ CINEMA 1HD στις 12 το βράδυ από τις 17 Απριλίου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ο παλιόφιλος του Tarantino, Rodriguez ένιωθε ότι δεν είχε τελειώσει την δουλειά μόνο με μία ταινία, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. «Υπήρχαν τόσα πολλά, τα οποία ήθελα να εξερευνήσω στην ταινία, αλλά δεν το κατάφερα. Και μπήκα λίγο πιο βαθιά μέσα στις μυθολογίες της Κεντρικής Αμερικής και των Αζτέκων και των Μάγια και στο κατά πόσο θα μπορούσε η βαμπιρική κουλτούρα να συνυπάρξει μαζί τους και βρήκα εκπληκτικό υλικό», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ένα υλικό που μπόρεσε να αξιοποιήσει στη σειρά.

Πρόκειται για ένα υπερφυσικό θρίλερ γύρω από τον ληστή τραπεζών, Seth Gecko (Cotrona) και τον επιθετικό αδερφό του, Richard, οι οποίοι αναζητούνται για ληστεία με δεκάδες νεκρούς. Στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν, οι δυο κακοποιοί παίρνουν ομήρους έναν τέως υπουργό και την οικογένεια του. Η κατάσταση όμως ξεφεύγει από τον έλεγχο όταν σταματούν σ’ ένα κλαμπ που κατοικείται από βαμπίρ και πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους… μέχρι την αυγή.
From Dusk Till Dawn

Πιστή στο πνεύμα των Tarantino και Rodriguez, η σειρά έχει στυλιζαρισμένη βία, κυνικούς χαρακτήρες, στοιχεία από την παγανιστική Κεντρική Αμερική και πολλά βαμπίρ! Το όνομα της σειράς όσο και της ταινίας, προέρχεται από τις ταμπέλες που υπήρχαν στα drive-ins που ενημέρωναν για τη διάρκεια των προβολών.

Δημιουργήθηκε για το νέο κανάλι του Rodriguez “El Ray” και για το “Netflix”. Ως γνωστόν, τα σίριαλ της αμερικανικής τηλεόρασης έχουν διάφορους σκηνοθέτες, για να μοιράζεται ο όγκος της δουλειάς τόσων επεισοδίων, αλλά ο Robert Rodriguez, εκτός από εκτελεστικός παραγωγός, έχει σκηνοθετήσει τον πιλότο και άλλα τρία επεισόδια από τα 10 του πρώτου κύκλου της σειράς. Επομένως, είναι ο εμπνευστής και ιθύνων νους του σίριαλ σε πολλά επίπεδα.

Η σειρά έχει κερδίσει πολύ θετικές κριτικές. Επιλέχτηκε ως νούμερο ένα στη λίστα των «must» από το Entertainment Weekly και σαν μια από τις πιο «Hot νέες σειρές φαντασίας» από το Hollywood Reporter. Λόγω της επιτυχίας της, θα βγει και δεύτερος κύκλος επεισοδίων, αυτή τη φορά δεκατριών, μέσα στο 2015.

Don-Johnson-FDTD

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, ο ηθοποιός Robert Patrick που έγινε γνωστός ως το ρομπότ δολοφόνος T-1000 στις ταινίες Terminator 2:Judgment Day και Terminator 3: Rise of the Machines είναι ο μόνος από την σειρά που έχει παίξει σε κάποια από την σειρά ταινιών From Dusk Till Dawn. Συγκεκριμένα έπαιζε στο From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money.

Οι φαν των «Σκληρών του Μαϊάμι» θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον πρωταγωνιστή τους Don Johnson (πατέρα της Dakota Johnson των «50 Αποχρώσεων του Γκρι») να παίζει ξανά τον αστυνόμο και συγκεκριμένα τον σερίφη!

from-dusk-till-dawn-2

Εκτός από μπόλικη βία, η σειρά περιέχει πολλές σέξι παρουσίες,
όπως αυτή της 24χρονης Eiza González, που ερμηνεύει την Santanico Pandemonium. Αρχικά το όνομά της ήταν Blonde Death. Το όνομα προέρχεται από μια Μεξικάνικη ταινία τρόμου του 1975 με ονομασία Satantico Pandemonium, την οποία ο Tarantino είχε δει στα ράφια του Video Club όπου εργαζόταν.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b