MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Σαίξπηρ από τον OTE TV

Οι τραγωδίες και οι κωμωδίες του William Shakespeare δεν έχουν κερδίσει μόνο τη θέση τους στα θέατρα όλου του πλανήτη. Έχουν κατακτήσει και το σινεφίλ κοινό μέσα από πολύ επιτυχημένες μεταφορές τους στη μεγάλη οθόνη. Μια τέτοια κινηματογραφική πανδαισία, που θα ενώσει τους σινεφίλ και τους λάτρεις του Shakespeare, προσφέρει ο OTE TV για το μήνα Απρίλιο στο OTE CINEMA 2.Ειδικότερα, κάθε Τρίτη στις 22.00 για όλο τον Απρίλιο, έχουμε την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε 5 κορυφαία Σαιξπηρ-ικά έργα που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ρωμαίος και Ιουλιέτα (1996) 
Η ποπ κουλτούρα συναντά τον Shakespeare, το video-clip τον κινηματογράφο κι όλα μαζί μιλούν για την απόλυτη ερωτική τραγωδία. Το κλασικό έργο του Shakespeare μεταφέρεται για ακόμη μία φορά στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά με την αισθητική των 90’s από τον Baz Luhrmann. Δυο αντίπαλες οικογένειες θα έρθουν κοντά μετά από χρόνια εχθρότητας, χάρη στον έρωτα και τη θυσία των δύο αγαπημένων τους παιδιών. Στο καστ βλέπουμε την Claire Danes (του Homeland) πιτσιρίκα, όπως άλλωστε και τον Leonardo DiCaprio. 
Στις 7 Απριλίου στο OTE CINEMA 2

Άμλετ (1990) 
1hamlet-1990

O Mel Gibson -ξανθός- έπεσε στα βαθιά της υποκριτικής αντιμέτωπος με έναν από τους πιο δύσκολους ρόλους του παγκόσμιου θεάτρου. Ίντριγκα, πλοκή και μεγαλειώδεις μονόλογοι στο μεγαλύτερο αριστούργημα του Shakespeare, που “μεταφράζεται” στην κινηματογραφική γλώσσα από τον Franco Zeffirelli. Ο Δανός Πρίγκιπας Άμλετ, με το βάρος της εκδίκησης να πέφτει πολύ βαρύ στους ώμους του, παριστάνει τον τρελό, για να ξεγελάσει τους εχθρούς του. Γερτρούδη η Glen Glose και Οφιλία η Helena Bonham Carter.
Στις 14 Απριλίου στο OTE CINEMA 2

Ο Έμπορος της Βενετίας (2004)
1themerchantofvenicepic2

Ο Έμπορος της Βενετίας είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Shakespeare. Αν και ανήκει στις “κωμωδίες” του μεγάλου δραματουργού, έγινε πιο γνωστό για τις δραματικές του σκηνές, όπως η σκηνή στο δικαστήριο, αλλά και για τη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του Εβραίου Σάιλοκ. Έμπορος της Βενετίας είναι ο Αντόνιο (Jeremy Irons) αν και ο μεγάλος ρόλος του έργου είναι ο Σάιλοκ, τον οποίο ερμηνεύει ο Al Pacino στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Michael Radford. 
Στις 21 Απριλίου στο OTE CINEMA 2

Ερωτευμένος Σαίξπηρ (1998)
1Shakespeare-in-Love
Όταν ο Shakespeare (Joseph Fiennes) ερωτεύθηκε την Gwyneth Paltrow. Η εξαιρετικά πετυχημένη και βραβευμένη ερωτική κομεντί εποχής του John Madden, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Box Office και κέρδισε 7 Όσκαρ. Δεν είναι μεταφορά κάποιου σαιξπηρικού έργου, αλλά μια μυθοπλασία βασισμένη με αρκετη φαντασία στη ζωή του μεγάλου δραματουργού. 
Η Βαϊόλα (Gwyneth Paltrow) αγαπά το θέατρο και θέλει να ανεβεί στη σκηνή, αλλά μόνο οι άνδρες επιτρέπεται να ασκούν το επάγγελμα του ηθοποιού. Eίναι επίσης μεγάλη θαυμάστρια του Shakespeare. Γι’ αυτό ντύνεται σαν άνδρας, περνάει από ακρόαση και κερδίζει ένα ρόλο. Ο Shakespeare σύντομα θα καταλάβει τη μεταμφίεσή της και θα γίνει Shakespeare in love! Καθώς η παράσταση ετοιμάζεται, η αγάπη των δύο μεταφέρεται στις σελίδες του “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”.
Στις 28 Απριλίου στο OTE CINEMA 2 στις 19.45

Κοριολανός (2011)
1 coriolanus

Μία από τις σημαντικότερες, αλλά όχι συχνά παιγμένες τραγωδίες του Shakespeare μετέφερε στην μεγάλη οθόνη ο Ralph Fiennes, ερμηνεύοντας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης έφερε στο σήμερα σε επίπεδο εικόνας αυτήν την πολιτική τραγωδία, η οποία βασίζεται, όπως πολλές τραγωδίες του Ελισαβετιανού δραματουργού, στους “Βίους Παράλληλους” του Πλουτάρχου.  Ο Κοριολανός, το ρωμαϊκό αντίστοιχο του Αλκιβιάδη, είναι ένας ήρωας της Ρώμης, ο οποίος πέφτει θύμα των πολιτικών ανταγωνισμών και των δημαγωγών της πόλης του. Διωγμένος από την ίδια του την πατρίδα, συμμαχεί με τον μεγάλο της εχθρό, τον Αουφίδιο (Gerard Butler), έναν από τους πολυδιάστατους και διεισδυτικούς δεύτερους ρόλους του Shakespeare.
Στις 28 Απριλίου στο OTE CINEMA 2 στις 22:00

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b