MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η επιστημονική φαντασία επιστρέφει με το “Defiance” στον OTE TV

Τελικά δεν ήμασταν μόνοι στο Σύμπαν. Και πλέον δεν είμαστε μόνοι, ούτε στη Γη! Αυτό το σκηνικό μας περιγράφει το θεαματικό σίριαλ επιστημονικής φαντασίας “Defiance” που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον OTE TV.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η σειρά διαδραματίζεται στο εγγύς μέλλον, όταν εξωγήινοι διαφόρων φυλών, γνωστοί συλλογικά ως Votans έχουν έρθει στη Γη, αναζητώντας ένα νέο σπίτι μετά την καταστροφή του ηλιακού συστήματός τους. Όταν οι Votans άφησαν το ηλιακό τους σύστημα, πριν από 5 χιλιάδες χρόνια, τα όργανα ερευνών τους δεν εντόπισαν κανένα ίχνος τεχνολογίας στη Γη. Θεώρησαν, λοιπόν, ότι ο πλανήτης μας προσφερόταν για εποικισμό. Ωστόσο, όταν έφτασαν στη Γη, το 2013, τα πράγματα είχαν αλλάξει δραματικά. Κι ανακάλυψαν ότι παρά τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους, δεν ήταν ευπρόσδεκτοι. Αντί να στραφούν αλλού, οι Votans ξεκίνησαν έναν πόλεμο με τους Γήινους όντας αποφασισμένοι να κάνουν τη Γη το νέο σπίτι τους. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι Votans αναδιαμόρφωσαν την επιφάνεια του πλανήτη, αλλάζoντάς την ριζικά και κάνοντάς την αγνώριστη. Μετά από δεκαετίες πολέμου κηρύσσεται κατάπαυση του πυρός όταν και οι δύο πλευρές συνειδητοποιούν ότι πρέπει να επικεντρωθούν στην επιβίωση σε αυτόν τον νέο, σχεδόν εξωγήινο, πλέον πλανήτη.

Είμαστε στο έτος 2046 και έχουν περάσει πάνω από τριάντα χρόνια απ’ όταν οι Votans έφτασαν στη Γη. Η δράση επικεντρώνεται στην πόλη Defiance, το πάλαι ποτέ St. Louis των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου καταφθάνει ο μυστηριώδης Jeb Nolan (Grant Bowler) και η προστατευμένη του εξωγήινη Irisa (Stephanie Leonidas). Καθώς εγκαθίστανται στην πόλη, την οποία εποπτεύει η δήμαρχος Amanda Rosewater (Julie Benz) και στην οποία κατοικούν διάφορες προσωπικότητες όπως ο ισχυρός Rafe McCawley (Graham Greene), η δυναμική ιδιοκτήτρια lounge bar Kenya (Mia Kirshner) και οι φιλόδοξοι εξωγήινοι (Tony Curran και Jaime Murray), οι εξελίξεις αρχίζουν να ξεδιπλώνονται που απειλούν την εύθραυστη ειρήνη για την οποία η συνοριακή αυτή πόλη έχει αγωνιστεί σκληρά να πετύχει.

Η αμερικάνικη σειρά “Defiance” πρωτοπορεί. Για πρώτη φορά συμβαίνει ένα project να εκτυλίσσεται παράλληλα ως πρωτότυπη σειρά και video game έχοντας κοινό τόπο εξέλιξης της ιστορίας. Πρόκειται για μια σειρά που διαδραματίζεται πάνω στη Γη, μετά από έναν αιματηρό πόλεμο ανάμεσα σε εξωγήινους και την ανθρωπότητα και την εύθραυστη ειρήνη που συμφωνήθηκε.

Στο καστ της σειράς υπάρχει και ελληνικό στοιχείο. Η “εξωγήινη” πρωταγωνίστρια της σειράς, η Stephanie Leonidas, όπως αποκαλύπτει το επώνυμό της, έχει ελληνικές ρίζες. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα.

1Stephanie-Leonidas-Irisa-005
Το Defiance είναι μια διασκεδαστική δραματική σειρά επιστημονικής φαντασίας κι έχει επιβραβευτεί για την επιτυχία της με την συμφωνία για δημιουργία και τρίτου κύκλου. Πρόκειται για μια καθαρόαιμη σειρά επιστημονικής φαντασίας, που απέχει από την τάση των σίριαλ των τελευταίων χρόνων, που συνδυάζουν το είδος του sci-fi με αυτό της δραματικής σειράς. Δεν θα περίμενε, άλλωστε, κανείς κάτι λιγότερο από μια πραγματική sci-fi σειρά από τους παραγωγούς που στο παρελθόν έχουν δώσει τόσες πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές επιστημονικής φαντασίας, όπως το Battlestar Galactica, το Farscape, το Caprica και το Alien Nation. Εxecutive producer είναι ο Kevin Murphy της πολύ γνωστής σειράς “Νοικοκυρές σε Απόγνωση”.

Το Defiance προβάλλεται αποκλειστικά στον ΟΤΕ CINEMA 1 HD κάθε Παρασκευή στις 23:00.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b