MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  ΜΠΑΛΕΤΟ

  Η Ωραία Κοιμωμένη – το θρυλικό μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι στο Θέατρο Badminton

  Η “Ωραία Κοιμωμένη” του Τσαϊκόφσκι, ένα από τα διασημότερα μπαλέτα παγκοσμίως, ταξιδεύει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Θέατρο Badminton στις 22, 23 και 24 Μαΐου. Η ιστορία ζωντανεύει μέσα από τον ακαταμάχητο χορό των χορευτών του “Royal Moscow Ballet” που πλαισιώνονται από χορευτές των διασημότερων μπαλέτων της Μόσχας, όπως τα Μπολσόι και Στανισλάφσκι.

  author-image Μαρία Γεωργιλάκη

  Η “Ωραία Κοιμωμένη” γράφτηκε το 1889 και είναι το δεύτερο από τα τρία έργα για μπαλέτο που συνέθεσε ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του κλασικού μπαλέτου, όχι μόνο ως ένα αριστούργημα αλλά και σαν το πρώτο επιτυχημένο έργο για μπαλέτο που συνέθεσε ο Τσαϊκόφσκι.

  Η υπόθεση
  Ο βασιλιάς και η βασίλισσα καλούν όλες τις νεράιδες και τις μάγισσες να γίνουν νονές στα βαφτίσια της πρωτότοκης κόρης τους, της πριγκίπισσας Αυγής. Ξεχνούν όμως να καλέσουν τη μάγισσα Καραμπός. Την ώρα της βάφτισης κι ενώ οι νεράιδες προσφέρουν η καθεμιά και από μία αρετή στο μωρό, καταφθάνει η Καραμπός πολύ θυμωμένη και ρίχνει μία φοβερή κατάρα στην Αυγή. Στα 16α γενέθλιά της, θα τρυπήσει το δάχτυλό της μ’ ένα αδράχτι κι αυτό θα την οδηγήσει στο θάνατο! Όμως επεμβαίνει η καλή νεράιδα Πασχαλιά, που δεν έχει δώσει ακόμη τη δική της ευχή και αλλάζει την κατάρα της Καραμπός: η Αυγή δεν θα πεθάνει αλλά θα πέσει σε βαθύ ύπνο. Μαζί της και όλο το παλάτι. Ύστερα από εκατό χρόνια θα την ξυπνήσει ένας πρίγκηπας με το φιλί του και θα την παντρευτεί.

  koimomeni2

  Το μπαλέτο εστιάζει στη σύγκρουση των δύο δυνάμεων, του καλού (που αντιπροσωπεύει η νεράιδα Πασχαλιά) και του κακού (που αντιπροσωπεύει η μάγισσα Καραμπός). Την καθεμία συνοδεύει ένα μουσικό μοτίβο που επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της πλοκής. Ο συνθέτης εμπότισε την παραμυθένια πλοκή του μπαλέτου με έντονα συναισθήματα, ενσωματώνοντας μια ανθρώπινη ιστορία, μια ιστορία γεμάτη συγκίνηση και περιπέτεια, μια ιστορία με κινδύνους αλλά και θάρρος, που τελικά έχει αίσιο τέλος χάρη στη δύναμη της αγάπης.

  Η “Ωραία Κοιμωμένη” πήρε στην εποχή της καλύτερες κριτικές από τη “Λίμνη των Κύκνων” αλλά ο Τσαϊκόφσκι δεν πρόλαβε να δει το έργο του να αναγνωρίζεται ευρέως έξω από τα σύνορα της Ρωσίας. Πέθανε το 1893. Το 1903 η “Ωραία Κοιμωμένη” ήταν το δεύτερο πιο διάσημο έργο στην ιστορία των Αυτοκρατορικών Μπαλέτων, έχοντας παρουσιαστεί 200 φορές μέσα σε 10 χρόνια! Μετά το 1921 και το ανέβασμά της στο Λονδίνο, η “Ωραία Κοιμωμένη” αναγνωρίστηκε παγκοσμίως σαν ένα από τα ωραιότερα μπαλέτα του κλασικού ρεπερτορίου.

  koimomeni3

  Το μπαλέτο, μας μεταφέρει σε άλλη εποχή και τόπο, σε μια χώρα όπου κατοικούν νεράιδες και πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος. Η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αυγής εκτυλίσσεται και ζωντανεύει μέσα από τη θεσπέσια μουσική του Τσαϊκόφσκι και τον ακαταμάχητο χορό των χορευτών του ROYAL MOSCOW BALLET που πλαισιώνονται από χορευτές των διασημότερων μπαλέτων της Μόσχας, όπως τα Μπολσόι και Στανισλάφσκι.

  Το “The Royal Moscow Ballet” περικλείει μέσα του τους αιώνες και την κληρονομιά της τέχνης του ρωσικού μπαλέτου. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται μεγάλα αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου. Οι χορευτές του προέρχονται από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες Χορού της Ρωσίας ενώ συνεργάζεται και με κορυφαίους χορευτές των σπουδαιότερων θεάτρων της Ρωσίας όπως τα: Μπολσόι, Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ), Στανισλάφσκι κ.ά. Το “The Royal Moscow Ballet” έχει περιοδεύσει σε Ιταλία, Γερμανία, Καναδά, Ελβετία, Λουξεμβούργο, ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Φιλανδία, Ισραήλ, Ισπανία, Δανία, Τουρκία κ.α.

  koimomeni4

  Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Μαίου στις 20.30, Κυριακή 24 Μαΐου στις 17.30
  Τιμές εισιτηρίων: Δ ΖΩΝΗ: 16€ (Παιδικό-Φοιτητικό 8€) / Γ ΖΩΝΗ: 24€ (Παιδικό-Φοιτητικό 12€) / Β ΖΩΝΗ: 32€ (Παιδικό-Φοιτητικό 16€) /
  Α ΖΩΝΗ: 40€ (Παιδικό-Φοιτητικό 20€) / *Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια
  Τηλέφωνο: 2108840600

  Θέατρο Badminton 
  Άλσος Στρατού, Γουδή

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
  Σκηνοθεσία: Royal Moscow Ballet


  Παίζουν: Royal Moscow Ballet

  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  VIMA_WEB3b