MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Orange is the new Black: η βραβευμένη σειρά κάνει πρεμιέρα στον ΟΤΕ ΤV

Το πορτοκαλί αποδεικνύεται το χρώμα της πρωτοτυπίας στην τηλεόραση. Κι όταν είναι στη μόδα το χρώμα των φυλακισμένων της φυλακής, το αποτέλεσμα είναι μια τολμηρή κωμική σειρά, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Το “ORANGE IS THE NEW BLACK” καθήλωσε το αμερικανικό κοινό, γιατί παρουσιάζει τη ζωή σε μια φυλακή γυναικών με θαρραλέο, χιουμοριστικό και ανθρώπινο τρόπο.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

H βραβευμένη σειρά, που δημιουργήθηκε από την Τζέντζι Κόχαν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, από το βιβλίο της Πάιπερ Κέρμαν «Orange is the New Black: My year in a women’s prison» (Το πορτοκαλί είναι το νέο μαύρο: Η χρονιά που πέρασα σε μια γυναικεία φυλακή) όπου η ίδια περιγράφει τις εμπειρίες της από τη φυλάκισή της.

Το όνομα της σειράς προέρχεται από μια κλισέ φράση στην Αμερική. Το “…is the new black” υποδηλώνει κάτι το νέο, που μπαίνει στη μόδα εκτοπίζοντας το προηγούμενό του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πορτοκαλί είναι το χρώμα των στολών που φορούν οι νεοφερμένες κατάδικοι στη φυλακή.

Orange is the new Black2

Μιλάει για τη νέα κατάσταση της φυλακής στην οποία πρέπει να προσαρμοστεί το κεντρικό πρόσωπο, η Πάιπερ Τσάπμαν (Τέιλορ Σίλινγκ). Η Πάιπερ είναι μια 30χρονη, αρραβωνιασμένη γυναίκα, με μια πολύ πετυχημένη καριέρα στις δημόσιες σχέσεις. Όλη η ζωή της θα αλλάξει όταν θα καταδικαστεί σε φυλάκιση για ένα έγκλημα που διέπραξε πριν από 10 χρόνια –τη μεταφορά χρημάτων για την έμπορο ναρκωτικών, ερωμένη της! Εκτίοντας την ποινή της, έρχεται σε επαφή με ένα μοναδικό κολάζ από χαρακτήρες φυλακισμένων γυναικών και του προσωπικού της φυλακής. Λεσβίες, βαποράκια κι έμποροι ναρκωτικών, απατεώνισσες του ίντερνετ και άλλες εμπλεκόμενες σε κάθε λογής εγκλήματα, έχουν τη δική τους ιστορία και το δικό τους σκοτεινό παρελθόν. Μπορεί το πιο μοδάτο χρώμα να είναι το πορτοκαλί, αλλά στην πολυφυλετική Αμερική επικρατούν λογιών- λογιών χρώματα!

Η σειρά έχει κερδίσει όχι μόνο το κοινό αλλά και τους κριτικούς. Έχει επαινεθεί και για την πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, καθώς αντιπροσωπεύει όλες τις φυλές ανθρώπων ισάξια και έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο φεμινιστικές σειρές. Ενώ, σύμφωνα με πολλές έρευνες, η πλειοψηφία των σειρών και των ταινιών, έχει πολύ περισσότερους αντρικούς ρόλους, από ό,τι γυναικείους, στο “Orange is the new black” σπάει η νόρμα και ισχύει το εντελώς αντίθετο. Θα ήταν, βέβαια, και παράλογο, μια σειρά που εκτυλίσσεται σε γυναικείες φυλακές, να μην έχει κυρίως γυναίκες πρωταγωνίστριες. Επίσης, συμπεριλαμβάνει και άτομα όλων των σεξουαλικών προσανατολισμών, ενώ κάνει αίσθηση πως το ρόλο μιας διεμφυλικής γυναίκας τον ερμηνεύει μια πραγματικά διεμφυλική γυναίκα (Λαβέρν Κοξ).

Orange-New-Black-5

Η σειρά συγκέντρωσε 16 υποψηφιότητες για σημαντικά βραβεία (4 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, 10 για Βραβεία Emmy και 2 για Βραβεία Sag) κατακτώντας τελικά 2 Χρυσές Σφαίρες, 3 βραβεία Emmy και 2 βραβεία SAG! Στα φετινά βραβεία SAG η σειρά τιμήθηκε για την Καλύτερη Ερμηνεία Συνόλου σε Κωμική Σειρά ενώ η Ούζο Αντούμπα βραβεύτηκε για την Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά στο ρόλο της Suzanne “Crazy Eyes” Warren. Λόγω της μεγάλης της επιτυχίας, έχουν ήδη παιχτεί στην Αμερική δύο σεζόν, ενώ φέτος θα υπάρξει και τρίτη.

Ηθοποιοί: Τέιλορ Σάιλινγκ, Ντανιέλ Μπρουκς, Ταρίν Μάνινγκ
Σκηνοθεσία: Τζέντζι Κόχαν
Είδος: Κωμική σειρά

To “Orange is the new black” κάνει πρεμιέρα ΟΤΕ CINEMA 1HD στον ΟΤΕ ΤV κάθε Τετάρτη στις 22:00

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b