MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
02
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

In Progress Feedback Festival: παιδί, ισότιμος πολίτης στον Κινητήρα

Έρχεται από 20 Μαρτίου έως 5 Απριλίου, το “In Progress Feedback Festival” που φέτος είναι διαγωνιστικό με θέμα “Παιδί, Ισότιμος πολίτης”. Νέες ομάδες θα παρουσιάσουν την εν εξελίξει δουλειά τους ενώ θα γίνουν παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με διάφορους φορείς και ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με το Παιδί.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι η έρευνα, ο πειραματισμός και η εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας, αλλά και το πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού μέσω της ανταλλαγής ιδεών με αυτό.

Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους, η οποία δεν αποτελεί ακόμη ολοκληρωμένο έργο αλλά βρίσκεται “υπό διαμόρφωση”, δοκιμάζοντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους. Έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό που συμμετέχει ενεργά στο τέλος κάθε παράστασης μέσα από δημιουργικές συζητήσεις, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών, λαμβάνοντας το feedback που θα τους οδηγήσει σε μια μελλοντική ολοκληρωμένη παράσταση.

Πρόκειται για το φεστιβάλ-θεσμό του Κινητήρα, για ένα φεστιβάλ-γιορτή. Φέτος, επέλεξαν να έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και το θέμα του να είναι το Παιδί. Παράλληλα, φιλοξενούνται παράλληλες δράσεις, στο πλαίσιο του φεστιβάλ και σε συνεργασία με αξιόλογους φορείς και ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με το παιδί όπως το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, την ομάδα Creo, το Σύνδεσμο Χορού, το Child’ Space Athens και τις Μαγικές Σβούρες. Στόχος είναι η δημιουργία για το παιδί, η συζήτηση και το χτίσιμο των βάσεων για τη σχέση του χορού και του θεάτρου στην εκπαίδευση.

Σε μια ακόμα κίνηση του Κινητήρα να έρθει πιο κοντά στη γειτονιά και την κοινότητα, όλες οι δράσεις, διαδραστικές και παραστατικές, θα έχουν ελεύθερη είσοδο ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι. Επιπλέον, ανοίγει ένας ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας με την επαρχία μιας και φέτος στο φεστιβάλ συμμετέχουν ενεργά τόσο το Πανεπιστήμιο της Πάτρας όσο και η ομάδα Ρόδα από την Καρδίτσα.

festibal kinitiras

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:

 Σάββατο 21/3: Πάρτυ έναρξης με εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους από τους συντελεστές του φεστιβάλ, σε κάποιο στέκι της γειτονιάς του Κινητήρα.

– Σάββατο 28 και Κυριακή 29/3: παραστάσεις με feedback από το κοινό και την κριτική επιτροπή (Δημήτρης Αδάμης, σκηνοθέτης, ηθοποιός, σεναριογράφος, παραγωγός/ Αντιγόνη Γύρα, χορογράφος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κινητήρα/ Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, δραματουργός, σκηνοθέτης) από τις ομάδες:

CRONOPIO / ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΧΟΥ
ΛΑΘΟΣ / A HUMAN NAMED CHILD
TRAVALA / ΤΡΟΧΑΔΗΝ
ΡΕΤΡΟ / Η ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΖΕΛΙ
ΡΟΔΑ / ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

– Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2/4: Residency στον Κινητήρα και το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν με θέμα «Ο Χορός στην Εκπαίδευση». Συμμετέχουν:Πανεπιστήμιο Πάτρας, Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν, ομάδα Creo/ καλλιτεχνική ομάδα Ρέον, Σύνδεσμος Χορού και η ομάδα του Κινητήρα

 Σάββατο 4/4 και την Κυριακή 5/4: 3 δωρεάν σεμινάρια για μεγάλους και παιδιά:

  • Σάββατο 10.30-11.30 Κινητήρας Family, γονείς και παιδιά
  • Σάββατο 17.30-19.00 Μάρθα Κλουκίνα, γονείς και μωρά
  • Κυριακή 17.00-18.00 Χαρά Γαλενιανού, παιδιά με αναπηρία

– Σάββατο 4/4 στις 19.30: ένα παραμυθένιο ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου «Φεγγαράκι μου χοντρό…» (εκδόσεις Πατάκη) απο τη συγγραφέα Χαρά Γιαννακοπούλου και την ηθοποιό και κουκλοπαίκτρια Ευαγγελία Νικηφόρου.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
1ο Greek Fashion Festival: Η ελληνική μόδα συναντά τον πολιτισμό σε μια διήμερη γιορτή στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
The Chios Festival 2025: Ιστορία, πολιτισμός και εξωστρέφεια στο φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Art & Culture
Οι Seeds ρίχνουν σπόρους παραδοσιακής μουσικής στη Μικρή Επίδαυρο
Μουσικά Νέα
Roads Festival 2025: Ένα τριήμερο για τη μουσική χωρίς σύνορα στο Θέατρο Πέτρας
Μουσικά Νέα
To Ametric Festival για 5η χρονιά στην Παλιά Πόλη των Χανίων – Το πλήρες πρόγραμμα
Cine News
10o Beyond Borders: Το ελληνικό βλέμμα στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Εκδηλώσεις
9ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Ένα μουσικό ταξίδι από τον μεσαίωνα στην pop και την avant-garde
Φεστιβάλ
Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου φωτίζει το δημιουργικό χάος με ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Η 8η Λελέκιος Φιέστα επιστρέφει στο Ναύπλιο, με το πιο δυνατό line up
Εκδηλώσεις
Μελωδίες παγκόσμιας εμβέλειας στη Χάλκη: Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής τιμά τους Θεοδωράκη και Χατζιδάκι
Φεστιβάλ
Amvrakia Music Festival 2.0 – Ένα μουσικό τριήμερο στη μαγική λίμνη Αμβρακία
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Δελφών «To Λάλον Ύδωρ» 2025: Δύο μουσικές βραδιές αφιερωμένες στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική