MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σκηνοθέτης των Transformers: Ζητά συγγνώμη για χρήση πραγματικού αεροπορικού ατυχήματος σε ταινία!

Ο διάσημος σκηνοθέτης και παραγωγός Michael Bay βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω είτε από την σκηνοθεσία, είτε από την παραγωγή δεκάδων ταινιών, μεταξύ των οποίων και η blockbuster σειρά ταινιών Transformers, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, για το γεγονός ότι σε ταινία του υπάρχει πραγματικό υλικό από μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Michael Bay ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες τεσσάρων αξιωματικών της αμερικανικής αεροπορίας, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα, καθώς υλικό της συντριβής βρέθηκε στην νέα ταινία “Project Almanac”, στην οποία ο ίδιος είναι παραγωγός. 

Ένα trailer της ταινίας περιέχει μία σκηνή, στην οποία οι χαρακτήρες του έργου βλέπουν σε μια οθόνη υλικό της συντριβής. Μέλη της οικογένειας των χαμένων αεροπόρων έκαναν παράπονα, που τα πλάνα έχουν παρθεί από αυθεντικό βίντεο του ατυχήματος και ο Bay ζήτησε από το την Paramount να αφαιρέσει το υλικό. 

“Δυστυχώς, σήμερα έμαθα ότι η ταινία Project Almanac… χρησιμοποίησε πλάνα 2 δευτερολέπτων από πραγματικό δυστύχημα ενός Β-52. Όταν ο σκηνοθέτης μου έδειξε την ταινία, νόμιζα ότι αυτά τα πλάνα ήταν φτιαγμένα από ειδικά εφέ, όπως άλλες σκηνές στην ταινία.” Και παραδέχεται ότι ήταν πολύ κακή επιλογή να χρησιμοποιηθούν πραγματικές σκηνές αεροπορικού δυστυχήματος, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψην ο πόνος των οικογενειών. 

Οι οικογένειες δύο εκ των θυμάτων του ατυχήματος, του Robert Wolff και του  Mark McGeehan, δήλωσαν σοκαρισμένες από την παρουσία του πραγματικού δυστυχήματος, που οδήγησε στο θάνατο τα αγαπημένα τους πρόσωπα, στο trailer της ταινίας. Πάντως, η κόρη του Wolff, Whitney Wolff Thompson, αποδέχθηκε την συγγνώμη του Michael Bay. 

Δείτε το επίμαχο trailer:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b