MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους φιλοξενεί το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, για το μήνα του Ιανουαρίου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Πρόγραμμα

Σάββατο 10 Ιανουαρίου
– Εκτός τόπου και χρόνου ( στις 12.00): Μισάωρες αναγνώσεις που µας µεταφέρουν µέσα από µια ιστορία σε έναν άλλο τόπο και χρόνο. Η Ξένια Καλογεροπούλου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της Μέλπως Αξιώτη “Ρεπυμπλίκ – Βαστίλλη” και μας μεταφέρει στο Παρίσι λίγο μετά τον πόλεμο. 

Κυριακή 11 Ιανουαρίου
– Φωλιές για Ιστορίες (στις 12.00)
Με διάφορα υλικά, φτιάχνουμε μικρές φωλιές ζώων, μέσα στη γη, κάτω από τη θάλασσα, πάνω στα δέντρα, μπαίνουμε μέσα με τα παιδιά μας, μεταμορφωνόμαστε σε αλεπούδες, αρκούδες, λυκάκια, κουκουβάγιες, ιππόκαμπους. Γονείς με παιδιά ηλικίας 2-5 ετών προσκαλούνται στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για να φτιάξουν μια φωλιά με υλικά που θα τους διατεθούν ή θα φέρουν από το σπίτι τους και κατόπιν να τρυπώσουν μέσα και να διαβάσουν ιστορίες.
 
8, 17, 24 Ιανουαρίου
– Medea Electronique (στις 13.00)
Oι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον κόσμο του video art. Χρησιμοποιώντας κάμερες και γυρίζοντας υλικό από τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργούν μία μη αφηγηματική ταινία, στην οποία η έμφαση δίνεται στην αισθητική. Στη συνέχεια, το υλικό μοντάρεται και τίθεται σε επεξεργασία υπολογιστή προκειμένου να παραχθεί το τελικό αποτέλεσμα. Απαραίτητη η προεγγραφή στο ΚΠΙΣΝ (τηλ: 2108778396) 

4, 10, 18 Ιανουαρίου 
– Medea Electronique – Κατασκευή Κούκλας και Animation (στις 13.00)
Oι συμμετέχοντες ασκούνται στην κατασκευή κούκλας και αντικειμένων, τα οποία και καλούνται να χρησιμοποιήσουν στο μάθημα animation. Οι μαθητές, χρησιμοποιώντας υλικά όπως πλαστελίνη και σιλικόνη, δημιουργούν ομαδικά τις δικές τους κούκλες/χαρακτήρες. Οι κούκλες ζωντανεύουν και γίνονται πρωταγωνιστές σε ιστορίες/ταινίες μικρού μήκους με βάση την τεχνική του stop-motion, αξιοποιώντας τις ιδέες και τη φαντασία των συμμετεχόντων. Απαραίτητη η προεγγραφή στο ΚΠΙΣΝ (τηλ: 2108778396) 

– Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει κάθε Σάββατο μία μικρή συναυλία «Τσέπης» με μία ή δύο φωνές και τη συνοδεία πιάνου. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b