MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βρέθηκε χαμένη χριστουγεννιάτικη ταινία του Disney!

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Νορβηγίας βρέθηκε μια – χαμένη από το 1927 – χριστουγεννιάτικη ταινία του Walt Disney, που συνάδει με το εορταστικό πνεύμα της εποχής.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το «Empty Socks», όπως είναι ο τίτλος της ταινίας, είναι το πρώτο χριστουγεννιάτικο φιλμ της Disney και μέχρι σήμερα συγκαταλεγόταν στη μεγάλη λίστα με τις χαμένες ταινίες της εταιρείας. Ευτυχώς η ταινία βρέθηκε σχεδόν ολόκληρη.

«Στην αρχή δεν είχαμε καταλάβει ότι είχαμε βρει έναν κινηματογραφικό θησαυρό. Το φιλμ ήταν τυλιγμένο σε δύο μπομπίνες, με ετικέτες που δεν ήταν ευκρινείς» δήλωσε ο επικεφαλής των αρχειοθετών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Νορβηγίας, Κβάλ Σέρενσεν. Μέχρι να βρεθεί το συγκεκριμένο φιλμ, η μοναδική εικόνα που υπήρχε από την ταινία διαρκούσε μόλις 25 δευτερόλεπτα , που διατηρείται μέχρι σήμερα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Η αρχική κόπια ήταν διάρκειας 5.30 λεπτών και από το φιλμάκι που βρέθηκε υπάρχει μόνο ένα κενό 30 δευτερολέπτων.

Από την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί μια πρώτη εκδοχή του Μίκι Μάους, το τυχερό κουνέλι ονόματι Όσβαλντ (εμφανίστηκε σε 26 ταινίες του Disney), απουσιάζει ένα μέρος μερικών δευτερολέπτων, ψηφιοποιήθηκε και ήδη ένα αντίγραφό της έχει σταλεί στην εταιρεία Walt Disney.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b