MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαθήματα Ενηλικίωσης (The Sessions)

Ένας ανάπηρος διεκδικεί το δικαίωμα του να μυηθεί στο σεξ, σε μία συμπαθέστατη ταινία με γλυκόπικρο χιούμορ και ωραίες ερμηνείες…Δείτε την ταινία στις 13 Δεκεμβρίου στο ΟΤΕ CINEMA 1HD

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Στην ηλικία των 38 ετών, ο Μάρκ Ο΄Mπράιαν (Τζον Χοκς), ένας ποιητής που έχει μείνει τετραπληγικός λόγω πολιομυελίτιδας και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του καθηλωμένος, εξαρτώμενος από ένα σιδερένιο πνεύμονα, αποφασίζει πως δεν θέλει πλέον να είναι παρθένος. Με τη βοήθεια της θεραπεύτριάς του και την καθοδήγηση του ιερέα του έρχεται σε επαφή με την Σέριλ Κόεν-Γκριν, μια ειδική θεραπεύτρια και πρακτικό του σεξ, μια γυναίκα με παιδί, σύζυγο και υποθήκη.

Ξεκινώντας από μια ενδιαφέρουσα πραγματική ιστορία, η ταινία αντιμετωπίζει τίμια τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μπεν Λιούιν έχει προσωπική εμπειρία από την πολιομυελίτιδα) και βλέπει το σεξ με μια τρυφερή ματιά, ενώ πετυχαίνει να κρατήσει τη δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση, αποφεύγοντας το πομπώδες μελόδραμα. Βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει είναι οι ερμηνείες, και ο Τζον Χοκς (ηθοποιός-αποκάλυψη της τελευταίας τριετίας) αριστεύει έχοντας θαυμάσια στήριξη και από την Έλεν Χαντ και τον Γουίλιαμ Μέισι. Το «The Sessions» θέλει να αφήνει μια αισιόδοξη γεύση και τα καταφέρνει, αν και θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τις βαθύτερες προεκτάσεις που θα μπορούσε να δώσει στο θέμα ένας δημιουργός με πιο έντονη προσωπική γραφή.

Η Έλεν Χαντ κέρδισε υποψηφιότητα για Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Extra tip: Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Ο’ Μπράιαν, όπως ο ίδιος την διηγήθηκε σε άρθρο του το 1990 στο περιοδικό The Sun, με τίτλο «On Seeing a Sex Surrogate» («Οι Συνευρέσεις μου με μία Πρακτικό του Σεξ»).


ΔΕΙΤΕ ακόμα την εβδομάδα 8-14 Δεκεμβρίου στον  OΤΕ ΤV


Έχουμε Πάπα! (Habemus Papam) – 9 Δεκεμβρίου στο ΟΤΕ CINEMA 2
Salvo – 11 Δεκεμβρίου στο ΟΤΕ CINEMA 1HD
Hitchcock (Χίτσκοκ) – 14 Δεκεμβρίου στο ΟΤΕ CINEMA 1HD
Aφιέρωμα σε όλες τις ταινίες Rocky κάθε Δευτέρα στις 21.00 στο OTE CINEMA 1 HD


Aκόμα βραβευμένες σειρές:
Κάθε Τρίτη και Τετάρτη το OTE CINEMA 1HD προβάλλει κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές σε πρώτη προβολή! 

  • Κάθε Τρίτη στις 21.00 το βραβευμένο με Emmy FARGO και στις 22.00 το σκοτεινό BANSHEE
  • Κάθε Τετάρτη στις 21.00 τον 5ο Κύκλο της πολυβραβευμένης σειράς της NBC Universal, Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ (Downton Abbey) και τη στις 22.00 τη συναρπαστική σειρά τρόμου HEMLOCK GROVE

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b