MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι σημαίνει ο τίτλος του νέου James Bond “Spectre”

Αποκαλυπτήρια είχαμε για τον νέο James Bond. Μάθαμε τον τίτλο, μάθαμε και το καστ, μέσα στο οποίο είναι και η Monica Bellucci.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Κατ’ αρχάς, τα νέα μέλη στο καστ της ταινίας θα είναι οι Christoph Waltz, Lea Seydoux, Dave Bautista, Andrew Scott και Monica Bellucci, όπως είπαμε, που προσθέτει και τον τίτλο ενός Bond girl στο πλούσιο βιογραφικό της.

Ο Daniel Craig επιστρέφει ως 007, ο Ben Winshaw είναι και πάλι ο Q και η Naomi Harris η Moneypenny. Ο Ralph Fiennes παίρνει προαγωγή και αναλαμβάνει καθήκοντα “Μ”, ενώ ο Rory Kinnear είναι ο Tanner. Σκηνοθέτης θα είναι ξανά ο Sam Mendes.

Όσο για τον τίτλο, αυτός θα είναι “Spectre”. Το όνομα αυτό κάτι θα λέει σε όσους έχουν δει τους πρώτους James Bond, με τον Sean Connery. Είναι το όνομα της εγκληματικής- τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχει παντού τα πλοκάμια της και συγκρούεται διαρκώς με τον 007.

Στην μυθοπλασία του δημιουργού του Bond, συγγραφέα Ian Fleming το SPECTRE είναι συντομογραφία του SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion= Ειδικός Εκτελεστής Αντικατασκοπίας, Τρομοκρατίας,Εκδίκησης και Εκβιασμού). Κυριολεκτικά, spectre σημαίνει “φάντασμα”. Είναι δηλαδή ένα έξυπνο λογοπαίγνιο του συγγραφέα, για να ονομάσει με αυτό μια τρομακτική εγκληματική οργάνωση, που κινείται αόρατα και σκορπάει το θάνατο.   

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b