MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πώς θα ήταν οι ηρωίδες των παραμυθιών αν είχαν καρκίνο του μαστού;

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας δίνει στις γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο του μαστού, ο καλλιτέχνης, Αλεσάντρο Παλόμπο, μέσα από ένα πρωτότυπο έργο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο Ιταλός καλλιτέχνης, χρησιμοποίησε στα σκίτσα του γνωστές ηρωίδες παραμυθιών και καρτούν, έχοντας υποστεί μαστεκτομή. Όλα τα πορτραίτα του αντανακλούν πρόσωπα που γελούν περήφανα παρά τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει, υποστηρίζοντας όλες τις γυναίκες που έχουν περάσει από αυτή την οδυνηρή διαδικασία.

1414856750995 wps 27 SURVIVOR Breast Art Campa

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης περιγράφει τη σειρά αυτή, ως «ισχυρό προβληματισμό σχετικά με τη νόσο, τη μαστεκτομή και τα αποτελέσματά της, τη γυναικεία ταυτότητα και την αποδοχή», ενώ σημειώνει: “Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός για να είναι σε θέση να αντιδράσεις ψυχολογικά και να αποδεχθείς τη νέα εμφάνιση του σώματός σου. Πιστεύω ότι πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και να τους διδάξουμε για θέματα υγείας.”

si simf 1414856723216 wps 24 SURVIVOR Breast Art Campa betty ari

xio

Τα σχέδια τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις: Λόις Γκρίφιν από το Family Guy, την πριγκίπισσα Γιασμίν από τον Αλαντίν, την Μπέτι Μπουπ, τη Χιονάτη, τη Σταχτοπούτα, τη Βίλμα Φλίνστοουνe και τη Γουόντερ Γούμαν.

Σημειώστε πως ο καλλιτέχνης έχει ασχοληθεί και παλιότερα με τις εν λόγω ηρωίδες, με διαφορετική θεματική που αφορούσε την ενδοοικογενειακή βία.

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
«Σήμερα κέρδισε η αλληλεγγύη»: Ένοχοι και στο Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής
Επίκαιρα
Ανασφάλιστα οχήματα: Ξεκινά το πρώτο ετήσιο «σκανάρισμα»
Art & Culture
Είσαι ό,τι φοράς: Έκθεση αφιερωμένη στη Σοφία Κοκοσαλάκη στο Μουσείο Μπενάκη
Art & Culture
Όταν το ντοκιμαντέρ είναι απόν, ο πολιτισμός και η μνήμη απειλούνται με εξαφάνιση
Αφιέρωμα
Christie Dashiell: Ήρθε η ώρα να ακούσουμε τη νέα φωνή της jazz
Επίκαιρα
Σενάρια επαναφοράς του «Fuel Pass»
Art & Culture
Στην «Αστόρια» η ανθρώπινη ζωή είναι μια μορφή ξενιτιάς
Επίκαιρα
Συλλαλητήρια μνήμης τα Τέμπτη: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Τρία χρόνια “χωρίς οξυγόνο” – Aπό την τραγωδία των Τεμπών στο σήμερα
Art & Culture
The Ground Beneath Our Feet: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή όταν ο χρόνος λιγοστεύει…
Επίκαιρα
Πολωνία: Στα σκαριά απαγόρευση των Social Media για ανηλίκους κάτω των 15
Art & Culture
Έργα τέχνης από τη Συλλογή του ΜΙΕΤ στο Μουσείο Μπενάκη