MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βόλτες στην Αθήνα: 1η στάση Κεραμεικός

Μπουχτισμένη από τσιμέντο, με ανόρθοδοξα πεζοδρόμια και ανάδρομη δόμηση. Βρε όπως και να είναι αυτή η πόλη, έχει τις ομορφιές της. Μια ηλιόλουστη βροχή, ένας πρωινός καφές, ένα απρόσμενο χαμόγελο στο τρένο. Έχουμε αφεθεί στο να γκρινιάζουμε, αγνοώντας τις μικρές χαρές της ζωής. Κάπως έτσι λειτουργούμε και με την Αθήνα, που αν με ρωτάγατε θα σας έλεγα πως θυμίζει το σοφό ρητό: “Τα ακριβά αρώματα, κρύβονται σε μικρά μπουκαλάκια”. Κοινώς σε εκείνες τις μικρές στιγμές, που αξίζουν πανάκριβα. Σε εκείνες τις μικρές γειτονιές που δεν έχουμε ακόμη περπατήσει. Και είναι πολλές… Εμείς αποφασίσαμε να βγούμε στο δρόμο, να περιηγηθούμε βήμα βήμα σε γωνιές, που αν και γνώριμες κρύβουν πολλές εκπλήξεις και να ξεχωρίσουμε ό,τι αξίζει να επισκεφτεί κανείς σ’ αυτή την πόλη. Εσείς; Από την Ιωάννα Κρανιώτη

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στο σχετικό αφιέρωμα βολτάρουμε στον Κεραμεικό. Βλέπουμε έργα τέχνης, τρώμε μεσημεριανό, πηγαίνουμε σινεμά, πίνουμε ποτάκι και επισκεφτόμαστε ένα after-άδικο. Απαιτείται καλή διάθεση και μπόλικη όρεξη, το νου σας! 


ART-LIFE

Δημοτική Πινακοθήκη
Λεωνιδίου & Μυλλέρου Μεταξουργείο
133899883667

Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα νεοκλασικά της Αθήνας, έργο του Δανού αρχιτέκτονα Christian Hansen. Λειτούργησε ως εργοστάσιο μεταξιού έως το 1875 και η παρουσία του εκεί προσέδωσε και το όνομα στην ευρύτερη περιοχή. Σήμερα, το παλαιό εργοστάσιο στεγάζει σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που αξίζει να παρακολουθήσετε.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, Κεραμεικός
cabezon12

Αγαπημένη αυλή παλιού νεοκλασικού του 60′ μεταξύ Μεταξουργείου και Γκαζιού. Το Καμπεθόν -που για όσους δε γνωρίζουν ισπανικά σημαίνει, ξεροκέφαλος- αποτελεί αναμφισβήτητα hot spot σημείο για ρακο-καταστάσεις, με νόστιμους και φτηνούς μεζέδες. Θα χορτάσετε με μια χωριάτικη (5,00 ευρώ), θα δοκιμάσετε το burger με κοτόπουλο -είναι για δύο άτομα- (7,00 ευρώ) και θα παραγγείλετε οπωσδήποτε τους τυροκεφτέδες με τη γλυκόξινη σάλτσα. Χαλικάκια για πάτωμα, ξύλινα τραπέζια και καρέκλες για ξεκούραση, δέντρα για στέγη και γιρλάντα από φώτα που θυμίζουν παλιά Αθήνα, είναι όλα όσα θα βρεις εδώ και θα αγαπήσεις. Πάντα γεμάτο, οπότε το νου σας!

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ

Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός), τηλ.: 2103609695
234

Τη δική της ταινιοθήκη έχει η Ελλάδα, αγοράζοντας τον παλιό κινηματογράφο «ΛΑΪΣ» στην Ιερά Οδό. Με ποικίλα αφιερώματα σε ευρωπαϊκό και διεθνή κινηματογράφο, στην ταινιοθήκη της Ελλάδος μπορείτε να βρείτε από βραβευμένες μέχρι κλασικές ταινίες που ο καθένας οφείλει να δει. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα προβολών, εδώ.

ΑΠΟΨΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΘΥΣΩ

Κεραμείο
Πλαταιών 27
10258080 278981032225954 1948151764964543701 o

Σε μια γειτονιά γεμάτη βιοτεχνίες, μεταξύ Κεραμεικού και Μεταξουργείου, στον ίδιο χώρο που κάποτε λειτουργούσε το κεραμοποιείο του κ. Γιώργου, σήμερα λειτουργεί ένα ξεχωριστό καφέ-μπαρ με φτηνές τιμές και ξεχωριστό χαρακτήρα. Πετρόχτιστο, με ξύλινα μακρόστενα τραπέζια, με μια μικρή αυλή ιδανική για το καλοκαίρι, εξυπηρετικό και ευχάριστο προσωπικό και μουσικές, Jazz, Blues και Rock, το “Κεραμείο” επαναπροσδιορίζει τους όρους της διασκέδασης. Συχνά φιλοξενεί jazz sessions και διάφορα events. Σερβίρει από νόστιμα cocktails, μέχρι πετυχημένα ρακόμελα, κρασιά και πάμφθηνες μπύρες. 

ΞΕΝΥΧΤΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ

Άνθρωπος
Γιατράκου 19 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, τηλ. 6993128869
anthropos
Δίχως ταμπέλα, στο στενό Γιατράκου κάθετα της Μαγάλου Αλεξάνδρου, το μπαρ Άνθρωπος φημίζεται ως μποέμ μπαρ που διοργανώνει live, προβολές ταινιών και θεατρικές παραστάσεις. Δοκιμάστε να περάσετε από εκεί μετά τις 3 το βράδυ και θα αναγνωρίσετε ένα από τα πιο κατάλληλα after της πόλης. Με μουσική “όλα τα έχει ο μπαξές”, με φτηνά ποτά και με διακόσμηση “ντύθηκα πρόχειρα και έβγαλα το κραγιόν μου”, στον Άνθρωπο θα γνωρίσετε αταίριαστους θαμώνες, διαθέσιμους για όλα!

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b