MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί δεν ήθελε να γίνει “Νονός” ο Al Pacino

Ο ρόλος του Al Pacino ως Michael Corleone στις ταινίες “Νονός” του Francis Ford Coppola θεωρείται η πιο σημαντική στιγμή στην μεγάλη καριέρα του. Κι όμως, ο ίδιος ο ηθοποιός δεν ήθελε να παίξει στην πρώτη ταινία του “Νονού”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σε συνέντευξη του ο 74χρονος ηθοποιός παραδέχθηκε ότι ποτέ δεν ήθελε πραγματικά να παίξει στην ταινία “Νονός”. Μάλιστα, θεωρούσε ότι ο Coppola ήταν κάπως τρελός, που πίστευε πως αυτός είναι η κατάλληλη επιλογή.  Όμως, βασικός λόγος για την απροθυμία του Pacino να παίξει στην ταινία, ήταν το ότι το Studio δεν τον ήθελε. 

“Κανείς δεν με ήθελε. Εκτός από τον Coppola, που ήταν, όπως πίστευα, λίγο τρελός. Απλά με ήθελε. Κι εγώ ακόμα του είπα: ‘Τι κάνεις Francis; Δεν με θέλουν’. Φυσικά, η Warner Brothers είχε πει: ‘Ποιό είναι το παιδί; Γιατί σου αρέσει αυτό το παιδί; Τι βλέπεις σε αυτόν;’ ” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Pacino.

To Studio θεωρούσε ότι ο Pacino δεν είχε κάνει μέχρι τότε κάτι αξιοσημείωτο στην καριέρα του, ώστε να γίνει πρωταγωνιστής της ταινίας για την Μαφία. Οι αντιρρήσεις του Studio είχαν επηρεάσει και τον ίδιο τον ηθοποιό, ώστε να μην επιθυμεί να πάρει μέρος στην ταινία. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στο 1972, ο Pacino είχε εμφανιστεί μόλις σε δύο ταινίες, χωρίς να κάνει κάποια ιδιαίτερη αίσθηση. Όμως, ο Coppola δεν τον πρόσεξε για την κινηματογραφική του, αλλά για τη θεατρική του παρουσία. 

“Ο Francis με είδε σε ένα θεατρικό έργο, με τίτλο ‘Does A Tiger Wear A Necktie?’ [“Φοράει γραβάτη η τίγρη;” Έργο του Don Petersen] Είχα κερδίσει βραβείο Tony σε αυτό το έργο και άρεσα στον Coppola. Πρέπει να πω ότι ήμουν πολύ τυχερός, γιατί είναι ένας σπουδαίος άντρας…” 

Τελικά, ο Coppola επέμεινε και φυσικά δικαιώθηκε για την πίστη του στο ταλέντο του Pacino. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παραγωγοί δεν ήθελαν κι άλλο ένα μεγάλο όνομα της ταινίας: τον Marlon Brando για το ρόλο του Vito Corleone! 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b