MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
05
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Αλκυονίδα ξανανοίγει μετά από 23 χρόνια με φεστιβαλικό αφιέρωμα στον Καζαντζάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη στις 26/10, η New Star, ο κινηματογράφος Αλκυονίς New Star Art Cinema και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη συνδιοργανώνουν στις 26 Οκτωβρίου, Φεστιβάλ Μνήμης και Τιμής για τον μεγάλο συγγραφέα, στον ιστορικό κινηματογράφο που ανοίγει τις πόρτες του μετά από τόσα χρόνια απουσίας από τα Αθηναϊκά καλλιτεχνικά δρώμενα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μια εβδομάδα, εγκαινιάζοντας τον κινηματογράφο «ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ», θα διεξαχθεί το πρώτο κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ελλάδα για τον Νίκο Καζαντζάκη όπου θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη τα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, “Zorba the Greek” η ταινία των τριών Όσκαρ σε σενάριο/σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, “Ο Τελευταίος πειρασμός” του Μάρτιν Σκοτσέζε και “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται” του Ζυλ Ντασέν με τη θρυλική Μελίνα Μερκούρη.

Πριν από τις ταινίες θα προβάλλεται η μικρού μήκους ταινία του Μάριου Ιορδάνου Το μυστικό του Θησέα (επίσημη συμμετοχή στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού έργου στο Λονδίνο), η οποία αποτελεί και τη μοναδική κινηματογραφική διασκευή της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ υπογράφει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου μαζί με την ηθοποιό και γλωσσολόγο Σοφία Καζαντζιάν.

Στον εκθεσιακό χώρο του κινηματογράφου θα φιλοξενηθεί, επίσης, μουσειακό υλικό για τον Νίκο Καζαντζάκη (με έπιπλα, αντικείμενα και χειρόγραφά του), καθώς και Έκθεση Ζωγραφικής του εικαστικού Ευάγγελου Καλογερόπουλου. Τις πρωινές ώρες, μαθητές σχολείων του Δήμου Αθηναίων θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το χώρο, υπό την καθοδήγηση ειδικών μουσειολόγων-παιδαγωγών των Εκδόσεων Καζαντζάκη, όπως και να παρακολουθήσουν τη δραματοποιημένη αφήγηση από τον Μάριο Ιορδάνου και τη Σοφία Καζαντζιάν του αριστουργηματικού παιδικού μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη Στα παλάτια της Κνωσού.

Τα εγκαίνια και το φεστιβάλ θα προλογίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Γεώργιος Καμίνης.

Info
Για την Κυριακή 26/10 Είσοδος και Parking δωρεάν
Τις υπόλοιπες ημέρες 27/10 – 2/11: ημερήσιο εισιτήριο 5€ για προβολή δύο ταινιών
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – Parking διαθέσιμο
Ώρα: 19:00
Διεύθυνση: οδό Ιουλιανού 42-46, Αθήνα
Τηλ.: 210-8220023, 210-8220076, 2108220008 

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Home Cinema: Οι καλύτερες ταινίες που θα δεις αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
10o Beyond Borders: Το ελληνικό βλέμμα στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Cine News
«Καλά θα πάει κι αυτό»: Η νέα σειρά του Δημήτρη Αποστόλου έρχεται τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ
Cine News
Αύγουστος στην πόλη και σινεμά κάτω από τα αστέρια – 6 κωμωδίες που θα δούμε στα θερινά
Cine News
Σούπερ Ήρωες: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser και ο Γιάννης Μπέζος έχει ένα… δαιμόνιο σχέδιο
Cine News
«Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι» στον ALPHA: Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας – Η Μαγδαληνή
Cine News
Η Δίκη Ενός Σκύλου: Η σκηνοθέτρια Λετίσια Ντος στην Αθήνα για μια προβολή-συζήτηση με το κοινό
Cine News
Home Cinema: Οι καλύτερες ταινίες που θα δεις αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
«Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι» στον ALPHA: Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας – Η Πολυξένη
Cine News
Άγιος έρωτας: Η Γιούλικα Σκαφιδά “εισβάλλει» στον β’ κύκλο με ρόλο έκπληξη