MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
26
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ μνήμης και τιμής στον Καζαντζάκη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη στις 26/10, η New Star, ο κινηματογράφος Αλκυονίς New Star Art Cinema και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη συνδιοργανώνουν στις 26 Οκτωβρίου, Φεστιβάλ Μνήμης και Τιμής για τον μεγάλο συγγραφέα, στον ιστορικό κινηματογράφο που ανοίγει τις πόρτες του μετά από τόσα χρόνια απουσίας από τα Αθηναϊκά καλλιτεχνικά δρώμενα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μια εβδομάδα, εγκαινιάζοντας τον κινηματογράφο «ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ», θα διεξαχθεί το πρώτο κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ελλάδα για τον Νίκο Καζαντζάκη όπου θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη τα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, “Zorba the Greek” η ταινία των τριών Όσκαρ σε σενάριο/σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, “Ο Τελευταίος πειρασμός” του Μάρτιν Σκοτσέζε και “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται” του Ζυλ Ντασέν με τη θρυλική Μελίνα Μερκούρη.

Πριν από τις ταινίες θα προβάλλεται η μικρού μήκους ταινία του Μάριου Ιορδάνου Το μυστικό του Θησέα (επίσημη συμμετοχή στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού έργου στο Λονδίνο), η οποία αποτελεί και τη μοναδική κινηματογραφική διασκευή της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ υπογράφει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου μαζί με την ηθοποιό και γλωσσολόγο Σοφία Καζαντζιάν.

Στον εκθεσιακό χώρο του κινηματογράφου θα φιλοξενηθεί, επίσης, μουσειακό υλικό για τον Νίκο Καζαντζάκη (με έπιπλα, αντικείμενα και χειρόγραφά του), καθώς και Έκθεση Ζωγραφικής του εικαστικού Ευάγγελου Καλογερόπουλου. Τις πρωινές ώρες, μαθητές σχολείων του Δήμου Αθηναίων θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το χώρο, υπό την καθοδήγηση ειδικών μουσειολόγων-παιδαγωγών των Εκδόσεων Καζαντζάκη, όπως και να παρακολουθήσουν τη δραματοποιημένη αφήγηση από τον Μάριο Ιορδάνου και τη Σοφία Καζαντζιάν του αριστουργηματικού παιδικού μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη Στα παλάτια της Κνωσού.

Τα εγκαίνια και το φεστιβάλ θα προλογίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Γεώργιος Καμίνης.

Info
Για την Κυριακή 26/10 Είσοδος και Parking δωρεάν
Τις υπόλοιπες ημέρες 27/10 – 2/11: ημερήσιο εισιτήριο 5€ για προβολή δύο ταινιών
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – Parking διαθέσιμο
Ώρα: 19:00
Διεύθυνση: οδό Ιουλιανού 42-46, Αθήνα
Τηλ.: 210-8220023, 210-8220076, 2108220008 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ Γλυφάδας συνεχίζεται: Δωρεάν συναυλίες, θέατρο, σινεμά και τον Σεπτέμβριο
Μουσικά Νέα
Off The Hook Festival 2026: Τα μεγαλύτερα ονόματα της rap στο ΟΑΚΑ
Τι Νέα;
ΚΟΙΝΩΝΩ Festival 2026: Πέντε ημέρες τέχνης και δράσεων στους περιστεριώνες της Τήνου
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Η μουσική ως εμπειρία Ευδαιμονίας στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
Μουσικά Νέα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος Quartet στο Φεστιβάλ στο Πάρκο στην Πάρο
Μουσικά Νέα
ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ: Οι «Ρίζες» αποχαιρετούν το καλοκαίρι με ένα μεγάλο γλέντι στην Τεχνόπολη
Μουσικά Νέα
20ό Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας: Ρίχνει αυλαία με Αλκίνοο Ιωαννίδη και Έλλη Πασπαλά
Φεστιβάλ
Φεστιβάλ Ρεματιάς: Οι Νύχτες Αλληλεγγύης συνεχίζονται με ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική και θέατρο
Μουσικά Νέα
Από το ρεμπέτικο στο λαϊκό: Το 10ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου έρχεται στη Σύρο με ένα πλούσιο πρόγραμμα
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Οι συναυλίες του καλοκαιριού που θα νοσταλγούμε όλο τον χειμώνα
Art & Culture
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Όλα τα ντοκιμαντέρ που διαγωνίζονται
Φεστιβάλ
Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» στη Σύρο τιμά τα 200 χρόνια της Ερμούπολης