MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Annabelle- Η δαιμονισμένη κούκλα επιστρέφει τρομακτική στους κινηματογράφους (trailer)

Η δαιμονισμένη κούκλα που μας “έκοψε την ανάσα” στην ταινία “Το Κάλεσμα” επιστρέφει, σε σκηνοθεσία του Τζον Λεονέτι, πιο τρομακτική από πoτέ στην ταινία Annabelle, ένα υπερφυσικό θρίλερ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

H ταινία αποτελεί το spin-off του πιο επιτυχημένου εισπρακτικά θρίλερ της περασμένης χρονιάς, “Το Κάλεσμα”, σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Γουάν. Στο ρόλο της Μία, η γοητευτική Άναμπελ Γουόλις (X-Men: Η Πρώτη Γενιά), και στο ρόλο του Τζον, ο Γουόρντ Χόρτον (Ο Λύκος Της Wall Street).

Η όμορφη, vintage κούκλα που επιλέγει να κάνει δώρο ο Τζον Φορμ στην έγκυο γυναίκα του, Μία, μοιάζει να είναι ιδανική. Η χαρά της Μία για την κούκλα Annabelle δεν θα κρατήσει για πολύ όμως… Σύντομα, το ζευγάρι θα δεχτεί μία βίαιη επίθεση από μια ομάδα σατανιστών. Φεύγοντας, οι σατανιστές δεν αφήνουν πίσω τους μόνο αίμα και τρόμο, αλλά και μία δαιμονισμένη Annabelle, η οποία θα διαταράξει τα πνεύματα για τα καλά…!

Σε ένα τέτοιου είδους θρίλερ η κούκλα που πρωταγωνιστεί είναι σημαντικό να δείχνει όσο πιο τρομακτική γίνεται. Πώς το καταφέρνουν αυτό; Οι συντελεστές της ταινίας απαντούν: 

“Είχε σημασία για εμάς να μοιάζει όσο πιο ανθρώπινη γίνεται, ώστε να τρομάζει το θεατή ακόμα περισσότερο!” “H Annabelle τρομάζει τους πάντες! Είμαι πεπεισμένος πως κάτι κακό θα συμβεί όταν είναι τριγύρω!” δηλώνει ο παραγωγός της ταινίας Πίτερ Σάφραν.

Ως spin-off της ταινίας ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ, παρουσιάζει οπτικές και χρονολογικές ομοιότητες, αφού και οι δύο ιστορίες διαδραματίζονται το 1970. “Το κοινό που απόλαυσε ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ θα απολαύσει και την ANNABELLE, γιατί και οι δύο ταινίες έχουν γυριστεί με το ίδιο πνεύμα”, λέει o Λεονέτι. 

Ο Τζέιμς Γουάν αναλαμβάνει τα ηνία της παραγωγής αυτή τη φορά, και δηλώνει πως η “Annabelle” δεν παραπέμπει μόνο στο ΚΑΛΕΣΜΑ, αλλά και στα ψυχολογικά και υπερφυσικά θρίλερ της δεκαετίας του ’60 και του ’70, όπως “Το Μωρό της Rosemary” του Πολάνσκι, οι οποίες επηρέασαν τον ίδιο και τον Λεονέτι ως παραγωγούς και σκηνοθέτες. “Η ANNABELLE είναι μια ιστορία για την αγάπη, την οικογένεια, την επιβίωση, την κατανόηση και την ψυχολογική ταλαιπωρία. Όταν απειλείται κάποιος που αγαπάς, η επιβίωση σου και οι δικοί σου άνθρωποι είναι τα μόνα που έχουν αξία εκείνη την ώρα. Και με αυτό θεωρώ πως θα ταυτιστεί το κοινό”, σύμφωνα με την Γουόλις. 

Ο σκηνοθέτης Λεονέτι αποκαλεί όλο το καστ “καταπληκτικό”, παραδέχεται πως η ταινία περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τη Μία. “Το πιο εντυπωσιακό σε αυτήν την ιστορία είναι η δύναμη που επιδεικνύει η Μία, μέσα στην αδυναμία που βιώνει λόγω της κούκλας και των καταστάσεων που προκαλεί… Όσο δυνατός είναι ο δαίμονας, άλλο τόσο δυνατή είναι και η Μία. Παρά την ευάλωτη πλευρά της, στο τέλος φανερώνει την πραγματική ψυχική της δύναμη, καθώς αντιμετωπίζει το δαίμονα”. Όσον αφορά την ερμηνεία της Γουόλις, ο Λεονέτι αισθάνεται τυχερός με την επιλογή της και την ερμηνεία της.

Καινούρια στο genre του υπερφυσικού θρίλερ, η Γουόλις δηλώνει πως το σενάριο την προσέλκυσε αμέσως, γιατί της θυμίζει τα θρίλερ με τα οποία μεγάλωσε. Αποκαλεί τον Λεονέτι “υπέροχο”, τον ευγνωμονεί που την ξεχώρισε και της έδωσε το ρόλο, και τονίζει τη σημασία της καλής σχέσης μεταξύ ηθοποιών και σκηνοθέτη. Με το που διάβασε το σενάριο, “ερωτεύτηκε” όπως ισχυρίζεται “την ευστροφία της Μία και το ευάλωτο στοιχείο που τη χαρακτηρίζει”. 

Η ταινία βγαίνει στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 16 Οκτωβρίου.

Σκηνοθεσία: Τζον Λεονέτι
Πρωταγωνιστούν: Άναμπελ Γουόλις, Γουόρντ Χόρτον, Άλφρεντ Γούνταρντ

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b