MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στο βάθος κήπος… 5+1 στέκια με υπέροχες αυλές για φθινοπωρινή έξοδο

Κι όμως, κόντρα στις φθινοπωρινές διαθέσεις και για όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει, η Αθήνα θα επιμένει στα μπαράκια με καλοκαιρινό mood. Ατμοσφαιρικοί κήποι, δροσερές αυλές, χαλαρές μουσικές και ελκυστικοί θαμώνες, είναι όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια έξοχη έξοδο. Βρείτε εδώ μερικές από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης για ποτάκι ή για καφέ, ανάμεσα σε φυλλωσιές και λουλούδια.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, Κεραμεικός
kampeuon

Αγαπημένη αυλή παλιού νεοκλασικού του 60′ μεταξύ Μεταξουργείου και Γκαζιού. Το Καμπεθόν -που για όσους δε γνωρίζουν ισπανικά σημαίνει, ξεροκέφαλος- αποτελεί αναμφισβήτητα hot spot σημείο για τσιπουροκαταστάσεις, με νόστιμους και φτηνούς μεζέδες, αλλά και για χαλαρό ποτάκι (3 ευρώ η μπύρα, από 5 ευρώ τα ποτά) είτε με την παρέα σας, είτε με τους φανατικούς θαμώνες του χαλαρού και φιλόξενου περιβάλλοντος του μαγαζιού. Χαλικάκια για πάτωμα, ξύλινα τραπέζια και καρέκλες για ξεκούραση, δέντρα για στέγη και γιρλάντα από φώτα που θυμίζουν παλιά Αθήνα, είναι όλα όσα θα βρεις εδώ και θα αγαπήσεις. Πάντα γεμάτο, οπότε το νου σας! 

Black Duck Garden
Παπαρρηγοπούλου 5-7, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών
black duck

Σταθερή πρόταση διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας. Καφέ, bar, εστιατόριο, γκαλερί, κήπος, όλα σε ένα δημιουργικό και φιλόξενο πολυχώρο τεχνών. Ο ιστορικός κήπος που είχε εγκατασταθεί ο Οθωνας αφού παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία, η οποία και οργάνωσε τον κήπο του παλαιού παλατιού, του πρώτου δημόσιου κήπου της πρωτεύουσας, αναβίωσε και σας περιμένει. Έργα τέχνης, μουσικές βραδιές, φιλολογικές συζητήσεις, αρωματικό καφέ, καλό κρασί και ποτά, σπιτικά φαγητά και γλυκά, όλα όσα δύσκολα συναντά κανείς στο κέντρο, μαζεμένα στη θρυλική αυλή του Black Duck.

 

Taf (the art foundation)
Νορμανού 5, Μοναστηράκι
taf

 
Στην παλιά γειτονιά στο Μοναστηράκι, σε ένα δρόμο που δε σε προδιαθέτει να περπατήσεις και πίσω από μια ξύλινη πόρτα που δύσκολα περνάς αν δε γνωρίζεις, κρύβεται ένα εξαιρετικά σπάνιο δείγμα εσωτερικής αθηναϊκής αυλής του 19ου αιώνα. Από το 2009, το Τaf λειτουργεί και φιλοξενεί μεταξύ εκθέσεων, έναν ακάλυπτο 150 τετραγωνικών. Jazz μουσικές αποχρώσεις, ωραία cocktails, φιλόξενο προσωπικό και στους πάνω ορόφους αίθουσες που στεγάζουν εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μια εξαιρετική επιλογή για τις καλοκαιρινές νύχτες που απομένουν.

Piu Verde
Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
piu

Στέκι διαχρονικής αξίας, μέσα στο καταπράσινο άλσος του Παπάγου. Πεύκα, τεχνητή λίμνη και τρεχούμενα νερά πλαισιώνουν ένα lounge χώρο που οφείλει κανείς να επισκεφτεί. Είτε για καφέ με συνοδεία εξαιρετικής βάφλας, είτε για ποτό, είτε για gourmet γευστικές επιλογές, το Piu Verde αξίζει την προσοχή σας. Αν και οι τιμές είναι τσιμπημένες, το ανεπανάληπτο τοπίο σε αποζημιώνει.

Νηπιαγωγείο
Ελασιδών & Κλεάνθους 8, Γκάζι, τηλ. 2103458534
nhpiagwgeio

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα μπαράκια και να ανοίξουν στο Γκάζι, το Νηπιαγωγείο θα συνεχίσει να αντέχει στο χρόνο και να μαζεύει τα πια “άτακτα” παιδιά της πόλης. Χρώματα παντού, περίεργα παιδικά φωτιστικά, ζωγραφισμένες τοιχογραφίες, όλα πλαισιωμένα από την εσωτερική χαρωπή αυλή του Νηπιαγωγείου. Soul, swing, jazz, reggae, house, electro, lounge και hip hop ήχοι σας κρατούν συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με ένα όχι τόσο πλούσιο όσο “νόστιμο” κατάλογο cocktails σε νορμάλ τιμές.

Theory Bar
Πλάτωνος 14, 152 34, Χαλάνδρι
theory c

Λίγο πιο έξω από την καρδιά της πόλης, στο όλο και πιο πολυσύχναστο Χαλάνδρι, μέσα στη στοά στον πεζόδρομο της οδού Πλάτωνος, βρίσκεται το Theory Bar and More. Μίνιμαλ ατμόσφαιρα, chill & funky μουσικές και πολύ νόστιμα “πειραγμένα” cocktails, είναι όλα όσα μπορεί να βρει κανείς στο το all day στέκι.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b