MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η “Μικρά Αγγλία” βάζει πλώρη για τα Όσκαρ!

Μια ελληνική ταινία, που αγαπήθηκε όσο λίγες από το κοινό, η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 87α Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η “Mικρά Αγγλία» θα κάνει τηλεοπτική πρεμιέρα στο ΟΤΕ CINEMA 1 HD στις 25 Σεπτεμβρίου 2014

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η ιστορία βασίζεται στο πολύ δημοφιλές μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, συζύγου του Παντελή Βούλγαρη. Αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας στη «Μικρά Αγγλία», όπως αποκαλείται το νησί της Άνδρου, την εποχή του Μεσοπολέμου.

Δύο αδερφές μιας εφοπλιστικής οικογένειας εξαναγκάζονται σε γάμους από προξενιό και παγιδεύονται σε αδιέξοδους έρωτες. Η ταινία του Παντελή Βούλγαρη, είναι γεμάτη με ακραία πάθη, προσωπικές τραγωδίες, συγκίνηση και συγκλονιστικές ερμηνείες από νεαρούς ηθοποιούς, όπως η Σοφία Κόκαλη, η Πηνελόπη Τσιλίκα, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου που κέρδισαν την αγάπη του κοινού.
MIKRA AGGLIA2

Η “Μικρά Αγγλία” σημείωσε τεράστια επιτυχία στο ελληνικό Box Office αγγίζοντας τα 500 χιλιάδες εισιτήρια, με αποτέλεσμα να γίνει η δεύτερη πιο δημοφιλής ταινία στην Ελλάδα το 2013 και μακράν η πρώτη ελληνική.

Επίσης, κυριάρχησε στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αποσπώντας με 6 βραβεία: της καλύτερης ταινίας και ακόμα φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, μακιγιάζ και ήχου.

Παράλληλα, η «Μικρά Αγγλία» κέρδισε 3 βραβεία στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Σανγκάης (βραβείο Golden Goblet καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα).

Δείτε ακόμα τον Σεπτέμβριο στα κανάλια του OTE TV:

«The Amazing Spider-Man 2» στο ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND από τις 15 έως τις 28 Σεπτεμβρίου

Ο Jamie Foxx γίνεται εντυπωσιακά αγνώριστος ερμηνεύοντας τον Electro, έναν υπεράνθρωπο εγκληματία, που ελέγχει τον ηλεκτρισμό. Ευτυχώς, όμως θα βρει απέναντί του τον συναρπαστικό Spider-Man. Στην ταινία The Amazing Spider-Man 2 βλέπουμε τη συγκλονιστική και μοιραία αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο υπεράνθρωπους!

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Spider-Man βλέπουμε τον υποσχόμενο Andrew Garfield, ενώ την αγαπημένη του Gwen ερμηνεύει η γλυκιά και ταλαντούχα Emma Stone. Στην ταινία, την οποία σκηνοθετεί ο Marc Webb, ο Peter Parker είναι πιο πολυάσχολος από ποτέ. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην καταπάτηση του εγκλήματος και την αγαπημένη του Gwen, ενώ δεν βλέπει την ώρα να αποφοιτήσει από το σχολείο.

Δεν βγάζει, όμως, ποτέ από το μυαλό του την υπόσχεση που έδωσε στον πατέρα της Gwen να μείνει μακριά της, προκειμένου να την προστατέψει. Κι αυτό, γιατί δεν κατάφερε να την τηρήσει. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν, όταν εμφανιστεί ένας επικίνδυνος εχθρός, ο Electro…

Το Κορίτσι με το Τατουάζ (The Girl with the Dragon Tattoo) την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο OTE Cinema 1



Απολαύστε σε πρώτη προβολή το συγκλονιστικό θρίλερ μυστηρίου του Ντέιβιντ Φίντσερ (2011) που βασίζεται στο μπεστ-σέλερ του Στιγκ Λάρσον, με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνεϊ Μάρα και Κρίστοφερ Πλάμερ.

Μια εκκεντρική χάκερ αποφασίζει να βοηθήσει ένα δημοσιογράφο να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης ανιψιάς του, η οποία χρονολογείται πριν από 40 χρόνια.


Μέλι (Miele) στις 24 Σεπτεμβρίου στο ΟΤΕ CINEMA 2


Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της μεγάλης Ελληνοϊταλίδας σταρ Βαλέρια Γκολίνο (2013) που κερδίζει τις εντυπώσεις μιλώντας για το δύσκολο θέμα της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας». Μια ταινία για τις ανθρώπινες επιλογές που ανοίγει το διάλογο για το δικαίωμα στη ζωή και τον θάνατο.

Η Ιρένε, 30 χρόνων, έχει αφιερώσει τη ζωή της στους ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους. Με το ψευδώνυμο “Miele” (Μέλι) και κρυφά από τους δικούς της ανθρώπους, βοηθά τους ασθενείς που υποφέρουν να δώσουν ένα τέλος στην ζωή τους και να λυτρωθούν. Μια μέρα προμηθεύει έναν νέο «πελάτη» της με την θανάσιμη δόση, μη γνωρίζοντας όμως ότι ο ίδιος είναι απόλυτα υγιής…


Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b