MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πέθανε ο κακός του James Bond με τα δόντια από ατσάλι

Ο ηθοποιός που ερμήνευσε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες κακών στην ιστορία του James Bond και του σινεμά, ο Richard Kiel, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο ηθοποιός πέθανε σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια, όπου νοσηλευόταν, ενώ πριν μία εβδομάδα είχε σπάσει το πόδι του. Δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο θάνατός του προήλθε από το σπασμένο του πόδι.

Ο Kiel έγινε γνωστός, λόγω της παρουσίας του σε δύο ταινίες James Bond, το “The Spy Who Loved Me” (1977) και το “Moonraker” (1979)– την εποχή  δηλαδή του Roger MooreΣτις δύο ταινίες έπαιζε τον απειλητικό κακό Jaws, με τις τεράστιες διαστάσεις και τα σαγόνια από ατσάλι. Για να παίξει αυτόν τον ρόλο απέρριψε το ρόλο του Darth Vader στον “Πόλεμο των Άστρων”, γιατί θεώρησε καλύτερο για την καριέρα του να μην κρύβεται το πρόσωπό του πίσω από μια μάσκα. 

Πριν από αυτό το ρόλο, είχε περάσει από καστ, για να παίξει τον Χουλκ σε τηλεοπτική σειρά, αλλά απορρίφθηκε για έναν πιο σωματώδη ηθοποιό. Τα τελευταία χρόνια είχε απομακρυνθεί από την ηθοποιΐα, λόγω ενός ατυχήματος, που του είχε προκαλέσει κινητικές δυσκολίες. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b