MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με τη “Μικρά Αγγλία” διεκδικούμε το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας

Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 87α Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα οποία θα απονεμηθούν στις 22 Φεβρουαρίου του 2015.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μέχρι στιγμής 24 χώρες έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 1η Οκτωβρίου 2014.  Τελευταία φορά που ελληνική ταινία βρέθηκε στην πεντάδα των υποψήφιων ταινιών για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ήταν το 2010 ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου.

Θυμίζουμε ότι η “Μικρά Αγγλία” είχε κυριαρχήσει και στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ)  κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης ταινίας και ακόμα πέντε (φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, μακιγιάζ και ήχου).

Επίσης, η τελευταία ταινία του Παντελή Βούλγαρη κέρδισε 3 βραβεία στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Σανγκάης. Βραβεύθηκε με το βραβείο Golden Goblet καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα!


Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b