MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με νέο look η Amy Adams για τα “Μεγάλα Μάτια” του Tim Burton

Τη ζωή μίας ζωγράφου που γνώρισε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του 50 και επηρέασε με την αισθητική της τον Tim Burton, θα γυρίσει σε ταινία ο ευφάνταστος σκηνοθέτης. Πρωταγωνίστρια του είναι η Amy Adams, ξανθιά και με μαλλί που θυμίζει Marilyn. Δεν παίζει όμως την Monroe, αλλά τη ζωγράφο Margaret Keane.

author-image Γιώργος Σμυρνής

H ταινία αφηγείται την ζωή της ζωγράφου και την πορεία της προς την επιτυχία. Όμως, στην ταινία θα αναφερθεί η δικαστική της περιπέτεια με τον σύζυγό της, τον οποίο θα ερμηνεύει ο Γερμανός πολυβραβευμένος ηθοποιός Christoph Waltz. Οι δυο τους είχαν έρθει σε μεγάλη σύγκρουση, καθώς ο Walter Keane υποστήριξε ότι αυτός ήταν ο δημιουργός των έργων της τη δεκαετία του 60. 

Το λόγο που συνέβη αυτό το πρόβλημα, σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα των έργων της μας τον εξηγεί η Amy Adams: “Η Margaret πίστεψε πραγματικά ότι επειδή ήταν γυναίκα, ο κόσμος δεν θα αγόραζε τα έργα της. Ο άντρας της την έπεισε ότι όλα θα πήγαιναν καλά γι’ αυτούς, αν ο καλλιτέχνης ήταν άντρας, καθώς θα μπορούσε να πουλήσει περισσότερους πίνακες και σε καλύτερη τιμή από ό,τι μια γυναίκα”.
1 chr. waltz amy adams
Όμως, αυτή η απάτη δημιούργησε προβλήματα ψυχολογικά στην καλλιτέχνιδα και οδήγησε στο διαζύγιο με τον άντρα της και σε μεγάλους αγώνες στα δικαστήρια, για να της πιστωθούν τελικά τα έργα που είχε ζωγραφίσει. 

Η ταινία ονομάζεται “Big Eyes”. Ο τίτλος αναφέρεται στο ζωγραφικό στυλ της Margaret Keane, μίας ζωγράφου που δημιουργούσε πίνακες θλιμμένων παιδιών με χαρακτηριστικά τεράστια μάτια, όπως εδώ:
1SAD-KITTY-KEANE

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b