MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου έφτασε και όσοι παραμείνουν στην Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να υποδεχτούν τον πιο καυτό μήνα με πολλές προτάσεις διασκέδασης και εξόδου, εντελώς δωρεάν. Σινεμά με ελεύθερη είσοδο και εκθέσεις για τη θάλασσα και για τη ζωή, περιμένουν όσους αγαπούν την τέχνη. Καλό μήνα!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 2 Αυγούστου

Macho του Γιούργκεν Τέλερ στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ
Η έκθεση Juergen Teller: MACHO, η πρώτη ατομική παρουσίαση στην Αθήνα, ενός από τους πιο διάσημους φωτογράφους της γενιάς του, φιλοξενεί το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ στη Νέα Ιωνία έως τις 29 Οκτωβρίου. Κάτω από τον περιπαιχτικό τίτλο MACHO, ο Juergen Teller, ο φωτογράφος που κατέστησε, μέσω της πρακτικής του, τη συζήτηση γύρω από τα όρια της μόδας και της τέχνης εντελώς παρωχημένη, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα σύνολο δουλειάς με ιδιαίτερα ενδοσκοπικό χαρακτήρα.

Θερινό σινεμά στην Αργυρούπολη
Το Σάββατο 2 Αυγούστου, στις 21.00, η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης προβάλλει την ταινία “Ζητήματα ζωής και θανάτου” του Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρεσμπέργκερ, 1946, στο Πάρκο 129 ΠΥ, Δραγατσανίου και Πραξιτέλους στην Αργυρούπολη.

a4568997ddf95b24f4e899ae3ddc9743 M730 ART DAYS: Ομαδική έκθεση στο ArtWall Project Space
Στο διάστημα των δύο χρόνων σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν 19 επιμελητικές εκθέσεις που πλαισιώθηκαν από μουσικά events, θεατρικές παραστάσεις και performances. Το Artwall συμμετείχε στο Back To Athens 2013 και 2014, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να δει πάνω από 80 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη διάρκεια των δύο ετών. Η εν λόγω έκθεση έχει διπλό στόχο, να θυμίσει τις εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια στο ArtWall αλλά και να δώσει το έναυσμα για την παρουσίαση νέας δουλειάς από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Το Artwall συμπληρώνει τον Ιούλιο δύο χρόνια ζωής, και το γιορτάζει με μια ομαδική επετειακή έκθεση.

Το βραβευμένο “Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη” στην Καλλιθέα1025c578bd2902b8d360853519b3666d L
Μια βραβευμένη ιταλική κωμωδία του 2008 “Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη” θα προβληθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Αυγούστου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας “Σοφία Λασκαρίδου” στην οδό Λασκαρίδου 120. “Ο Τζάνι είναι το μοναχοπαίδι της χήρας μητέρας του με την οποία ζει ακόμα μαζί, σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Ρώμης, αν και έχει προ πολλού αφήσει πίσω του την πρώτη του νιότη. Την εβδομάδα πριν την αργία του Δεκαπενταύγουστου, ο Τζάνι “καταδυναστεύεται” από την παρουσία τεσσάρων δυναμικών γυναικών μιας… κάποιας ηλικίας που αναγκάζεται να φιλοξενήσει, αλλά δείχνοντας ασυνήθιστο ηρωισμό κάνει ότι περνά από το χέρι του για να τις ευχαριστήσει…”

Σάββατο και Κυριακή

Wear and tear(?) στο metamatic:taf 
Δεκατέσσερις καλλιτέχνες αναμετρώνται με την πολυσημία του όρου «φθορά», εξετάζοντας άλλοτε το απαύγασμα του θραύσματος, του υπολείμματος ή του ερειπίου και άλλοτε την μεταφορική, ανθρωποκεντρική ή ιστορική διάσταση της «αποσύνθεσης» και της «παρακμής». Μορφολογικά αφήνονται στην ελεύθερη επιλογή μεταξύ σκόπιμης αλλοίωσης και φυσιολογικής φθοράς λόγω χρήσης ή επιρροής των εξωτερικών συνθηκών.

 Destefashioncollection: 1 to 8 στο Μουσείο Μπενάκη
Το destefashioncollection είναι ένα πρότζεκτ του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, το οποίο, λειτουργεί ως μέσο διερεύνησης των ορίων ανάμεσα στην τέχνη και τον κόσμο της μόδας και εξελίσσεται αθροιστικά: από το 2007. Κάθε χρόνο ένα καλλιτέχνης καλείται να δημιουργήσει μια “capsule collection”: να επιλέξει πέντε κομμάτια από τις συλλογές της συγκεκριμένης «σεζόν», εξετάζοντας τις εξελίξεις στο χώρο της διεθνούς μόδας της περιόδου. Η έκθεση DESTEFASHIONCOLLECTION: 1 to 8 συγκεντρώνει το υλικό των οκτώ πρώτων ετών στην εξέλιξη του πρότζεκτ. Στόχος της είναι να αντιπαραβάλει τις επιλογές των καλλιτεχνών από τον χώρο της μόδας και τις αναγνώσεις τους, καθώς και να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίον συνδέονται ή συνομιλούν μεταξύ τους όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν την ευρύτερη “συλλογή”, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βιβλία καλλιτεχνών και εκδόσεις δημιουργημένες ειδικά για κάθε μία από τις συμμετοχές.
 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b