MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ξαναβγαίνει στους κινηματογράφους η πρώτη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Το “Fear and Desire”, η πρώτη μεγάλου μήκους δημιουργία μιας από τις σκηνοθετικές ιδιοφυΐες που άλλαξαν την ιστορία της 7ης τέχνης, του Στάνλεϊ Κιούμπρικ προβάλλεται ξανά 60 χψόνια μετά στους κινηματογράφους από τις 7 Αυγούστου. Πρόκειται για την αποκατεστημένη έκδοση από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σύνοψη: Στη διάρκεια του Β΄ παγκόσμιου πολέμου, ο υπολοχαγός Κόρμπι οδηγεί τους άντρες του μακριά από τους εχθρούς, σε μία προσπάθεια να επιστρέψουν σε φιλικά εδάφη. Ξαφνικά όμως βλέπει το σχέδιό του να καταρρέει, όταν συναντούν μία νεαρή γυναίκα. Η κατάσταση αρχίζει να επιδεινώνεται ραγδαία καθώς, ενώ οι άντρες του Κόρμπι αρχίζουν να υποφέρουν τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, η παρουσία του εχθρού στην περιοχή του απειλεί να εκτροχιάσει εντελώς την απόδρασή τους. Τέσσερις απελπισμένοι άντρες, λοιπόν, παγιδευμένοι στη δίνη του πολέμου, μαζί με ένα μυστήριο αγριοκόριτσο! Παράλληλα, βλέπουμε την ιστορία μιας Γαλλίδας πόρνης και… ενός αρσενικού μπρούτου.

Το Fear and Desire παραμένει η αδιάψευστη μαρτυρία του ταλέντου και της ιδιαιτερότητας του -νεαρού ακόμα τότε- σκηνοθέτη, που έμελλε να αλλάξει την Ιστορία της 7ης Τέχνης. Γυρισμένη το 1953 -πριν από το Paths of Glory-, το Fear and Desire περιλαμβάνει τις πρώτες ενδείξεις του σκηνοθετικού μεγαλείου του Κιούμπρικ.

FEAR AND DESIRE  ΗΠΑ – 1953 – Ασπρόμαυρη(62΄)
Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Σενάριο: Χάουαρντ Σάκλερ, Μουσική: Τζέραλντ Φράιντ, Φωτογραφία – Μοντάζ: Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Μακιγιάζ: Τσετ Φάμπιαν
Πρωταγωνιστές: Φρανκ Σιλβέρα, Κένεθ Χαρπ, Πολ Μαζούρσκι, Στίβεν Κόιτ, Βιρτζίνια Λιθ

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b