MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Άρωμα Επιδαύρου έχουν οι θεατρικές προτάσεις αυτού του τριημέρου, με δύο σημαντικές παραστάσεις, τον Ιππόλυτο στην αρχαία Επίδαυρο και το “Μανιφέστο του πολέμου” στη Μικρή Επίδαυρο. Όμως, υπάρχουν και άλλες ελκυστικές καλλιτεχνικές προτάσεις, όπως η όπερα Οθέλλος του Βέρντι στο Ηρώδειο, ταινίες καλλιτεχνικές και αναμενόμενα blockbuster και σημαντικές συναυλίες.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΣΙΝΕΜΑ
Σε λάθος χρόνο: Η πιο ποιοτική ταινία που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα. Όλο το έργο διαδραματίζεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ο Tom Hardy σε ένα ρόλο σταθμό σηκώνει μόνος του το βάρος σε υποκριτικό επίπεδο, σε μια πρωτότυπη ταινία- θρίλερ, με βαθιές ηθικές και ψυχολογικές προεκτάσεις.

Ηρακλής: Οι θρακικοί πόλεμοι: Το blockbuster της εβδομάδας έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω του δικού μας Ηρακλή. Μυθοπλασία, στοιχεία κόμικ, εξωπραγματικές σκηνές δράσης, διάσημοι ηθοποιοί και η … Irina Shayk ως σύζυγος του Hercules.

1Hercules New Picture

ΘΕΑΤΡΟ

Ιππόλυτος του Ευριπίδη στην Αρχαία Επίδαυρο: Η Λυδία Κονιόρδου επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο, στον διπλό ρόλο σκηνοθέτριας- ερμηνεύτριας, πλαισιωμένη από μια ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών, όπως η Λήδα Πρωτοψάλτη, ο Θέμης Πάνου και ο Νίκος Κουρής για την παράσταση “Ιππόλυτος” του Ευριπίδη.
Παρ. Σαβ., 21:00 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το μανιφέστο του πολέμου (Μέρος Α’) στην Μικρή Επίδαυρο: Θουκυδίδου Ιστορία στο θέατρο… Και μάλιστα στη Μικρή Επίδαυρο. Η παράσταση “Το μανιφέστο του πολέμου (Μέρος Α’)” σε σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη, που βασίζεται στην ιστορία του Θουκυδίδη, και στα πρώτα κεφάλαια που αναφέρονται στον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Ανάμεσα στους ηθοποιούς και ο Δημήτρης Λιγνάδης. Μελλοντικά, θα ακολουθήσουν Β’ και Γ’ μέρος.
Παρ. Σαβ., 21:30, Μικρό Θέατρο Επιδαύρου

ΟΠΕΡΑ

Οθέλλος του Βέρντι στο Ηρώδειο: Τον εμβληματικό Οθέλλο του Βέρντι σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο η Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Με τη συνοδεία της μουσικής του σπουδαίου Βέρντι, η όπερα αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που βιώνει την ανασφάλεια της καταγωγής και των «πιστεύω» του, με αποτέλεσμα να χειραγωγείται εύκολα από δόλιους αντίπαλους όπως ο Ιάγος και να οδηγείται στην καταστροφή. Ο Βέρντι αποδίδει την ιστορία του σαιξπηρικού ήρωα με μουσική μεγάλης δύναμης και οικονομία εκφραστικών μέσων

27, 29, 30, 31 Ιουλίου 21:00, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
1 otello verdi

ΜΟΥΣΙΚΗ

H Γλυκερία στον κήπο του Μεγάρου: Η αυθεντική λαϊκή τραγουδίστρια Γλυκερία μας τραγουδάει “Τραγούδια της αγάπης και της Μεσογείου“. Θα παρουσιάσει τις αμέτρητες επιτυχίες της, αγαπημένα λαϊκά και σμυρνέικα και θα συναντήσει στη σκηνή τους συναδέλφους της: Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία, Αντρέ Μάια από την Πορτογαλία, και Ντάσο Κούρτι από την Αλβανία, για να τραγουδήσουν επίσης παρέα παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλες τις γωνιές της Μεσογείου.
Παρ. 21:00 στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b