MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Επιστήμονες βάφτισαν μικροοργανισμό από την Jennifer Lopez

Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ένα νέο τον μικροοργανισμό που ανήκει στην ομοταξία των αραχνιδίων. Και για να τον βαφτίσουν, χρησιμοποίησαν το όνομα της λατίνας ντίβας της μουσικής και του σινεμά Jennifer Lopez. To ονόμασαν «Litarachna lopezae».

author-image Γιώργος Σμυρνής

Tο υδρόβιο άκαρι βρέθηκε σε βάθος περίπου 70 μέτρων, σε κοραλλιογενή ύφαλο στον πορθμό Mona Passage, ένα επικίνδυνο θαλάσσιο στενό που χωρίζει το Πόρτο Ρίκο από τη Δομινικανή Δημοκρατία. H Jennifer Lopez γεννήθηκε στην Αμερική (στο Μπρονξ), αλλά οι γονείς της κατάγονται από το Πόρτο Ρίκο. 

Όμως, ο λόγος που ονομάστηκε το άκαρι από τη λατίνα τραγουδίστρια είναι ότι οι ερευνητές άκουγαν τα τραγούδια της, την ώρα που 
Οι βιολόγοι του Πανεπιστημίου του Μαυροβουνίου διευκρίνισαν πως η νέα ονομασία του αραχνιδίου αποτελεί ένδειξη «ελάχιστης ευγνωμοσύνης» στο πρόσωπό της, καθώς οι δικές της επιτυχίες ήταν αυτές που άκουγαν όταν έγραφαν τη μελέτη για την ανακάλυψή τους.

Όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press» ο βιολόγος Vladimir Pesic, μέλος της ερευνητικής ομάδας, «ο λόγος που κάναμε αυτή την ασυνήθιστη επιλογή ονόματος είναι… απλός: Τα τραγούδια και τα βιντεοκλίπ της Λόπεζ κρατούσαν συνεχώς την ομάδα μας σε μια καλή διάθεση,  καθώς γράφαμε το κείμενο της έρευνας και παρακολουθούσαμε τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014».

Θυμίζουμε ότι με την J-Lo να τραγουδάει ξεκίνησε το μουντιάλ της Βραζιλίας .

Ιδού πως είναι η Litarachna lopezae:
1litarachna-lopezae

πηγή: Guardian

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b