MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτο!- Ο αμερικανικός στρατός θέλει να φτιάξει πραγματικές στολές Iron Man

Αυτά που νομίζουμε ότι συμβαίνουν μόνο στον κινηματογράφο, ο αμερικανικός στρατός θέλει να τα φέρει και στον πραγματικό πόλεμο. Οι επιτελείς του Αμερικανικού Στρατού ζήλεψαν βλέποντας τις απίστευτες πολεμικές δυνατότητες που δίνει στον Robert Downey Jr. η στολή του και ζήτησαν τη βοήθεια των σχεδιαστών των ταινιών Iron Man, για να δημιουργήσουν κι αυτοί κάτι αντίστοιχο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο αμερικανικός στρατός ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρεία Legacy Effects, που σχεδιάζει τα κοστούμια για τις ταινίες Iron Man. Τους ζήτησε τη βοήθειά τους για τη δημιουργία πραγματικών εξωσκελετικών στρατιωτικών στολών. Η Legacy Effects βοηθάει στην ανάπτυξη τέτοιων στολών για πραγματική χρήση στο πεδίο της μάχης, με το σχεδιασμό πρωτοτύπων για 3D εκτυπωτές.

Οι εταιρείες Lockheed Martin, General Dynamics και Raytheon εμπλέκονται στο πρόγραμμα δημιουργίας εξωσκελετών. Από την πλευρά της, η Legacy σε συνεργασία με την Ekso Bionics. Αυτές οι στολές που είναι ακόμα σε εξέλιξη, έχουν το όνομα TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit). To TALOS θα έχει πάνω του όπλα, θα προστατεύει τους στρατιώτες από τις σφαίρες, θα έχει σήμα από τα ζωτικά όργανα (πχ καρδιογράφημα) και θα προσφέρει ενισχυμένη αντίληψη και αντοχή. 

Για να πάρουν έμπνευση οι ερευνητές,  εκτός από τις ταινίες, παρακολουθούν τις κινήσεις των εντόμων και των αθλητών του σούμο. Ειδικά στους παλαιστές του σούμο, αναζητούν το μυστικό του συνδυασμού τεράστιου βάρους και μεγάλης ευκινησίας. 

Ένα μεγάλο πρόβλημα για τη δημιουργία τέτοιων στολών είναι η ενέργεια. Σύμφωνα με αναλύσεις, η μπαταρία που θα χρησιμοποιείται, θα προσθέσει στον εξωσεκελετό άλλα 165 κιλά σε βάρος, ενώ συνολικά το βάρος της στολής υπολογίζεται ότι θα υπερβαίνει τα 180 κιλά.

Παρά τις δυσκολίες, ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη ξοδέψει πάνω από 10 εκατ. δολάρια στο πρόγραμμα, ενώ ελπίζει να έχει τους δικούς του πραγματικούς Iron Man μέσα στο 2018.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b