MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Steven Soderbergh: Να γιατί σταμάτησα να κάνω ταινίες

Εδώ και δυο ο Steven Soderbergh δεν σκηνοθετεί ταινίες και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα. Την απόφαση του να απέχει από τον χώρο της σκηνοθεσίας εξήγησε σε συνέντευξη του ο σκηνοθέτης της Συμμορίας των 11, των 12, των 13 του Traffic και άλλων μεγάλων επιτυχιών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στην ερώτηση που του έκανε δημοσιογράφος του Esquire, γιατί τα παράτησε κι αυτός όπως οι Beatles, απάντησε: “Λοιπόν, δεν υπάρχει Yoko. Ο λόγος που έγινε αυτό ολόκληρη ιστορία είναι ο Matt Damon. Θυμήθηκε αυτολεξί μια συζήτηση που είχαμε, ενώ τα πίναμε, στο Σικάγο και την επανέλαβε στο USA Today. Τα είχα πει και στο παρελθόν και κανείς δεν έδινε σημασία. Όχι, μέχρι να πει ο Matt Damon ότι εγώ σχεδίαζα να αποσυρθώ. Στην τελική, ξέρεις ποιός είναι μεγαλύτερος λόγος που αποσύρομαι; Έπαψε να με διασκεδάζει. Πραγματικά. Κι αυτό είναι μεγάλο θέμα για μένα. Μπορεί κάποιος να μου πει: Και γιατί θέλεις να διασκεδάζεις στη δουλειά σου; Δεν ξέρω. Θέλω να έχω καλή διάθεση.” 

Η βασική αιτία του πολυ πετυχημένου σκηνοθέτη, που συνδύασε το εναλλακτικό σινεμά με το εμπορικό, όπως δηλώνει, ήταν ότι το σινεμά έπαψε να τον διασκεδάζει. Και δεν ήταν πια χαρούμενος, όταν έκανε ταινίες. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b