MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις για το τριήμερο

Η Επίδαυρος ανοίγει αυτό το τριήμερο. Η Αρχαία Επίδαυρος φιλοξενεί την Ελένη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δ. Καραντζά και η Μικρή Επίδαυρος την “Επικίνδυνη Ηλικία” με τη Νατάσσα Μποφίλιου. Και για όσους θέλουν να μείνουν στην Αθήνα, υπάρχουν πολλές ενδαφέρουσες συναυλίες με ονόματα που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο, αλλά και σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις ή ανάλαφρες ταινίες.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΘΕΑΤΡΟ

“Ελένη” του Ευριπίδη στην Επίδαυρο: Θεατρικό καλοκαίρι χωρίς Επίδαυρο δε νοείται. Με την τραγωδία του Ευριπίδη που ενέπνευσε το στίχο του Σεφέρη «για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη» σε σκηνοθεσία του νεαρού Δημήτρη Καραντζά ξεκινούν οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
Σάββατο στις 21:00

-«Μετατόπιση προς το Ερυθρό» στην Πειραιώς 260- Από την αρχαία ελληνική στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία. Το έργο του του Γιάννη Μαυριτσάκη “Μετατόπιση προς το ερυθρό” σε σκηνοθεσία ξανά ενός φέρελπι νέου σκηνοθέτη, του Θάνου Παπακωνσταντίνου
Κυριακή στις 21:00 στην Πειραιώς 260, για το Φεστιβάλ Αθηνών
1Μετατόπιση προς το ερυθρό

ΜΟΥΣΙΚΗ

-«Επικίνδυνη ηλικία» στην Μικρή Επίδαυρο- Η Νατάσσα Μποφίλιου τραγουδάει με δεκαπενταμελή ορχήστρα και 5μελή χορωδία για το τέλος της νιότης. Οι στίχοι μείζονων Ελλήνων ποιητών έχουν μελοποιηθεί από τον Άγγελο Τριανταφύλλου.

– Γιώργος Νταλάρας στον κήπο του Μεγάρου: Με ένα ρεμπέτικο “Unplugged” ο σπουδαίος τραγουδιστής Γ. Νταλάρας ένα πραγματοποιεί ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι-αφιέρωμα στο ρεμπέτικο.
Παρασκευή 21:00- Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

-Γιάννης Μαρκόπουλος στο Ηρώδειο: M’ ένα δυναμικό μουσικό πρόγραμμα – που περιλαμβάνει μια σειρά από δημοφιλή και αγαπημένα έργα του αλλά και νέες συνθέσεις- ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, διευθύνοντας ο ίδιος τα έργα του σ’ ένα μουσικό ταξίδι που φέρει τον συμβολικό τίτλο ΕΝΤΕΥΘΕΝ. Συνταξιδιώτες του οι: ο Γιώργος Νταλάρας, η σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, ο Vassilikos, η Μυρτώ Ναούμ, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Σοφία Μάνου και η Νεφέλη Μπερή.
Κυριακή 21:00

ΣΙΝΕΜΑ

Ερασιτέχνης Ζιγκολό: Ο Τζον Τορτούρο με την καθοδήγηση του Γούντι Άλλεν προσφέρει ηδονή με το αζημίωτο σε εύπορες κυρίες. Την κωμωδία σκηνοθετεί και γράφει ο ίδιος ο Τορτούρο. Μαζί τους η Σάρον Στόουν, η Σοφία Βεργκάρα, η Βανέσα Παραντί και η Λοάν Σαμπανόλ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b