MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Χόρχε Μπουκάι παρουσιάζει στην Αθήνα το νέο του βιβλίο

Στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς την Τρίτη 17 Ιουνίου αλλά και στο Public Συντάγματος την Τετάρτη 18 Ιουνίου, θα παρευρεθεί ο δημοφιλής ψυχίατρος-συγγραφέας, Χόρχε Μπουκάι, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Ο δρόμος της πνευματικότητας», πέμπτο στη σειρά των εκδόσεων opera «Φύλλα Πορείας».

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το μεγάλο όνομα του ισπανόφωνου κόσμου, έρχεται και πάλι στην Αθήνα μαζί με τον γιό του, Ντέμιαν Μπουκάι, επίσης ψυχίατρο και συγγραφέα, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Ο δρόμος της πνευματικότητας».

«Ο δρόμος της πνευματικότητας», σε μετάφραση Κων/νας Επισκοποπούλου, απόσταγμα της πιο ώριμης και κατασταλαγμένης περιόδου της ζωής του Μπουκάι, μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε την πνευματική μας σχέση με την ίδια μας τη ζωή, απελευθερωμένοι από προκαταλήψεις και εξαρτήσεις. Όπως και στους προηγούμενους «Δρόμους», έτσι και στο « Δρόμο της Πνευματικότητας», δεν υποδεικνύονται συμπεριφορές και στάσεις ζωής που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, αλλά προτείνονται δυνατότητες που ξεδιπλώνονται εμπρός μας και που μπορούμε, αν θέλουμε, να αξιοποιήσουμε. Η ευρεία γνώση των αρχαίων και μοντέρνων μύθων, καθώς και η σοφία του Μπουκάι —αποτέλεσμα της πολυποίκιλης ζωής του— συγκλίνουν μέσα στο έργο του, καθιστώντας το σανίδα σωτηρίας για όσους πασχίζουν να καταλάβουν τα αινίγματα και τις προκλήσεις του ανθρώπινου βίου.

Info
Το βιβλίο «Ο δρόμος της Πνευματικότητας, Φύλλα Πορείας V – Από την κορυφή κι επάνω» (Opera, 2014), μεταφρασμένο από την Κωνσταντίνα Επισκοποπούλου, παρουσιάζεται την Τρίτη 17 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς (ώρα 19.30). Ο Ντεμιάν Μπουκάι – υιός του Χόρχε, ψυχίατρος και συγγραφέας επίσης – προλογίζει το βιβλίο. Την Τετάρτη 18 Ιουνίου ο Χόρχε Μπουκάι υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του στο κατάστημα Public της Πλατείας Συντάγματος (ώρα 17.00).

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b