MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Mπορεί το junk food να είναι gourmet; Δείτε 5 σαντουιτσάδικα που ξεχωρίζουν!

Ναι, το junk food συνδυάζει την κόλαση της γεύσης με τον παράδεισο των λιπαρών. Για καλή μας όμως τύχη, η Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχει πλημμυρίσει από ευφάνταστα φαστφουντάδικα, που στοιχηματίζουν στις αγνές πρώτες ύλες αναζητώντας νοστιμιά και ποιότητα στο ίδιο πιάτο. Εμείς γυρίσαμε τους δρόμους πόλης και χορτάσαμε με χαμηλό budget στα 5 πιο υγιεινά και γευστικά σαντουιτσάδικα της πόλης.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

GUARANTEE
Βεϊκου 41, Κουκάκι, τηλ. 210 9226924
guaranteee
“Ντυμένο” στα μπλε το “GUARANTEE” μετράει ήδη 24 και χρόνια λειτουργίας και αποτελεί εγγύηση. Στον κεντρικό δρόμο της Βεΐκου στο Κουκάκι, η ποιότητα, η ποσότητα και η τιμή δίνουν ραντεβού. Από φρέσκες σαλάτες μέχρι χυμούς (350ml στα 2,20 ευρώ) και σάντουιτς, το Guarantee σερβίρει περισσότερα από 20 είδη τυριών -μπρί, κατσικίσιους κορμούς, παρμεζάνα, γραβιέρα Κρήτης και Νάξου με μπούκοβο, μετσοβόνε, βουβαλίσια μοτσαρέλα από την Καμπανία, γκούντα με πέστο βασιλικού ή ντομάτα λιαστή κι ελιά, λαδοτύρι Μυτιλήνης- άλλων τόσων αλλαντικών και ψωμιών. Κατάλογος 130 υλικών, από ψάρι μέχρι αβοκάντο, ρεβίθια και σχοινόπρασο, ναι, η ποικιλία των υλικών του ξεπερνά κάθε φαντασία! Με σπιτική μαγιονέζα, φρέσκες πατάτες και σάλτσες εμπνευσμένες από τη Χαρούλα – συνιδιοκτήτης και σύζυγος του πρώην ανθυποπλοίαρχου κυρ Γιάννη-, ό,τι συνδυασμό και να κάνετε είναι σίγουρο πως θα είναι επιτυχημένος. Χορταίνετε σίγουρα με μόλις 3, αν όμως είστε καλοφαγάδες ίσως χρειαστείτε και 6 (ούτε ευρώ παραπάνω!) Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι το χειροποίητο σχέδιο στο κάτω μέρος του μπροστινού παράθυρου, που δείχνει το Κέρας της Αμάλθειας γεμάτο με φρούτα και λαχανικά. Αναζητήστε την μυθική ιστορία του ή ζητήστε από το Gurantte να σας την πει. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 10.00-17.00, Κυριακή κλειστά.
 
 Fish Café
Βεϊκου 3, Μακρυγιάννη, τηλ. 210 9235813
fish cafe

Κι όμως, δεν χρειάζεται να είσαι χορτοφάγος για να προτιμήσεις το Fish Cafe, γιατί η γεύση και η ποσότητα των burger του αποζημιώνουν και τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους. Με εδέσματα που θυμίζουν αγγλική κουζίνα, το fish café φημίζεται εκτός από το εκρηκτικό fish and chips του, και για τα νόστιμα σάντουιτς-burgers του. Μικροσκοπικό με λίγα εξωτερικά τραπεζάκια, που αν και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μοιάζει σαν νησιώτικη ψαροταβέρνα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το burger ψαριού (5 ευρώ) και τις τηγανιτές γαρίδες που σερβίρονται με τηγανιτές πατάτες (6-9 ευρώ, μικρή/μεγάλη μερίδα), ενώ για πιο λιπαρές απολαύσεις προτιμήστε λαχταριστά burgers. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή: 8.30-23.30.

COLIBRI
Εμπεδοκλέους 9-13, Παγκράτι, τηλ. 210 7011011
COLIBRI

Ξεκίνησε στο Μετς και ύστερα επεκτάθηκε σε Παγκράτι και Πετράλωνα. Το “Colibri” μπορεί να φημίζεται για την εξαιρετική του πίτσα (7-9 ευρώ), για τις ιταλικές μακαρονάδες (4,5-7 ευρώ) και τις φρέσκες σαλάτες του (5 ευρώ), αλλά όσοι δεν έχουν δοκιμάσει τα λαχταριστά του burger χάνουν. Τεράστιες μερίδες που σερβίρονται πάντα από τηγανητές πατάτες, με μπιφτέκια 100% μοσχαρίσιου κιμά, κυριολεκτικά της στιγμής, γι’ αυτό κάθε καθυστέρηση είναι καλοδεχούμενη. Άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει! Δοκιμάστε το χορταστικό Specials Bacon Egg, με τυρί chedddar, bacon και αυγό και θα μας θυμηθείτε. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00-00:30.

New York Sandwiches
Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 7778475
νες υορκ

Απέναντι από τον πύργο Αθηνών, στην οδό Σινώπης, σε νεοϋορκέζικου στιλ, το New York Sandwiches εξειδικεύεται στην όρεξη. Με αναπαυτικές καρέκλες και ένα τεράστιο ξύλινο πάγκο υποδέχεται όσους τρελαίνονται για γεύσεις νεοαμερικάνικης κουζίνας. Από bronx sandwiches με αφράτο ψωμί (6-8 ευρώ) και brooklyn bagels (2-5 ευρώ) μέχρι mini burger-άκια (4 ευρώ), το New York Sandwiches βασίζεται σε αγνά υλικά και στοιχηματίζει σε ποιότητα, γεύση και τιμή. Το κατάστημα λειτουργεί σε λογική self-service, ενώ κάνει και delivery στις γύρω περιοχές. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 12.00-24.00.

RepEat
Ιπποκράτους 43, Eξάρχεια, τηλ. 2103605959
ρεπεατ

Από καφέ, σφολιάτες, κρουασάν και σαλάτες μέχρι σάντουιτς (κρύο κ ζεστό), το Repeat αν και εκ πρώτης όψεως θυμίζει μαγαζί fast food, έχει καταφέρει να συνδυάσει άριστη ποιότητα και ποικιλία. Διαθέσιμο 365 ημέρες τον χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο, εάν το ανακαλύψεις δεν υπάρχει πιθανότητα να μην το δοκιμάσεις. Με έτοιμα -της ημέρας- σάντουιτς από τορτίγιες μέχρι μπριός, αλλά και με τη δυνατότητα να συνθέσεις εσύ το δικό σου, στη βιτρίνα φιγουράρουν απίστευτες νοστιμιές που δεν ξεπερνούν τα 4 ευρώ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b