MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

3ήμερο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην Αθήνα

Η τελευταία αργία πριν τις καλοκαιρινές διακοπές έφτασε και μας επιτρέπει να απολαύσουμε ένα τριήμερο χαλάρωσης, άλλοι στις παραλίες και άλλοι στην πόλη. Αν είστε από αυτούς που θα ξεμείνουν στην Αθήνα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ποικίλες προτάσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας, σας περιμένουν να τις απολαύσετε. Μουσική, θέατρο, εκθέσεις και σινεμά, όλα εντελώς δωρεάν.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 7 Ιουνίου

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 7 Ιουνίου επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

Frederic Reglain -Athens House of Photography 1– “Φωτογραφία και Μουσική στο Athens House of Photography
Μια διαφορετική φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Φωτογραφία και Μουσική», φιλοξενείται από το Athens House of Photography, γεμάτη με έργα της μόνιμης συλλογής του. Frederic Reglain -Athens House of Photography 1. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των Herbert List, Γιάννη Δήμου, Κωνσταντίνου Μάνου, Jan Saudek, Pentti Sammallahti, William Abranowicz, Willy Ronis, Στέφανου Τσακίρη, Μαρίας Αλεξέα καθώς και μια σειρά πορτραίτων του Ray Charles από τον Γάλλο φωτογράφο Frederic Reglain.

Κυριακή 8 Ιουνίου

– “Η κατάρα της πεταλούδας του Λόρκα στο Vault” 
Ένα σκοτεινό παραμύθι σε δύο πράξεις, “Η κατάρα της πεταλούδας” του Λόρκα, ανεβαίνει στο θέατρο Vault σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου. Η παράσταση δημιουργήθηκε από ερασιτέχνες ηθοποιούς, στο πλαίσιο του θεατρικού σεμιναρίου της ομάδας « Όνομα?» που πραγματοποιήθηκε τον χειμώνα του 2013 – 2014 στο Θέατρο Vault. «Η κατάρα της πεταλούδας» ή αλλιώς «Τα μάγια της πεταλούδας» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, όπου ο έρωτας και ο θάνατος είναι το ίδιο πράγμα και η “κωμωδία” όπως την αποκαλεί ο ίδιος, μετατρέπεται σ’ ένα σκοτεινό ποιητικό παραμύθι.

Σάββατο και Κυριακή

– “Καλοκαιρινό Meet Market στην Τεχνόπολη
Η πολυπόθητη εποχή έφτασε. Επειδή καλοκαιράκι και Meet Market ταιριάζουν απόλυτα, στις 7 και 8 Ιουνίου, η γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας στήνεται στην Τεχνόπολη με πλήθος εκδηλώσεων. ,Όσοι προτιμήσουν την Αθήνα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μπορούν να επισκεφτούν το Meet Market και να απολαύσουν έναν περίπατο ανάμεσα σε 100+ πάγκους γεμάτους καλοκαιρινά καλούδια, δροσιστικά κοκτέιλ, μουσική υπόκρουση από το πιο funky dj line up του Meet Market.

– “Προβολές ταινιών στον κινηματογράφο Καλυψώ
Από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Ιουνίου, ο κινηματογράφος Καλυψώ παρουσιάζει ταινίες για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

– “Soundscapes / Landscapes: Βόλτα στο Νέο Κόσμο
Καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας ερευνούν και δημιουργούν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ψηφιακής χαρτογράφησης της αθηναϊκής γειτονιάς του Νέου Κόσμου και καλούν σε real-time περιήγηση σε αυτή την οριακή περιοχή της πόλης σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014. To Soundscapes Landscapes είναι μια παράλληλη διαδρομή στην πόλη μέσω smart phone ή tablet. Πίσω από την πραγματικότητα της πόλης, αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση με ήχους και εικόνες, που μεταμορφώνει τη βόλτα στην πόλη σε μια διαδραστική εμπειρία.

“3 λεπτά, Θεατρική Ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου”
Εσύ. Ναι, εσύ! Εσύ, που διαβάζεις τώρα την περίληψη! Θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Αν σου έδιναν σαν χώρο μία θεατρική σκηνή και σαν χρόνο ≃ 3 λεπτά. Τι θα έκανες; Τι θα έλεγες; Τι θα ένιωθες; Τι θα επέλεγες να κάνεις, να πεις ή να νιώσεις; Τι θα σκεφτόσουν και τι θα μοιραζόσουν; Αυτή είναι η δική μας εκδοχή.Τα δικά μας ≃ 3 λεπτά… Σκηνοθεσία-Σύλληψη-Επιμέλεια-Διδασκαλία: Μαριλού Βαλεοντή. Ερμηνεία (με σειρά εμφάνισης): Γιώργος Δρακόπουλος, Παρασκευή Φραγκίσκου, Λυδία Φωστηροπούλου, Ρία Μυλωνά, Μαρίνα Αδάμου-Τζανή, Μαριάνα Μπαράν, Έφη Γιαννοπούλου, Κλεοπάτρα Μάη, Ευαγγελία Ζιωτοπούλου, Ελεάννα Ανδριτσάκη, Δήμητρα Γκαμπριέλα, Εύα Γκολφινοπούλου, Χριστίνα Στριμπάκου, Τζίνα Νικολίνα, Ειρήνη Λάπα, Σοφία Καραπάτη, Μαίρη Κουτσουδάκη, Κωνσταντίνα Μπάτσαρη. Ώρα έναρξης: 7.30 μ.μ. Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, Κρέμου 123 & Φιλαρέτου

– “37η Γιορτή Βιβλίου για μικρούς και μεγάλους στο Ωδείο Αθηνών” 4037323598c815f8598ca0e333505160 L
Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου φέτος αλλάζει τοποθεσία και κατεβαίνει στο κέντρο της πόλης, στο Ωδείο Αθηνών. H 37η Γιορτή Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις τόσο για το ενήλικο κοινό, όσο και για τα παιδιά. Δεκάδες εκδότες θα εκθέσουν τα βιβλία τους στο περιστύλιο του κτιρίου, ενώ εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στον κήπο όσο και στις αίθουσες του Ωδείου. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει πολλούς συγγραφείς.

– “Ο γύρος του κόσμου σε 55 ημέρες στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας‏”
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων παρουσιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας η έκθεση φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου με τίτλο: «Ο γύρος του κόσμου σε 55 ημέρες – με την Κάτια – ένα ταξίδι με την δεκατετράχρονη κόρη μου». Πρόκειται για τη φωτογραφική αποτύπωση διαφόρων απομακρυσμένων ή ετερόκλητων περιοχών του πλανήτη μέσα από μια νέα οπτική πρόταση. Τελευταίο Σαββατοκύριακο γι’ αυτό προλάβετε.

– “Mnemotechnics of the self από τη Μαρία Παπαχαραλάμπους στο Open C.A.S.E.
Τελαυταίο Σαββατοκύριακο για την έκθεση που παρουσιάζει το Open C.A.S.E.303, με τίτλο “Mnemotechnics of the self” της Μαρίας Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για παρουσίαση του ευρύτερου φάσματος του ζωγραφικού έργου της εικαστικού από το 1991 έως σήμερα και βασίζεται κυρίως στον συνδυασμό επιλεγμένων έργων σε μια ενιαία ζωγραφική εγκατάσταση.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b