MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Τραγωδία

Φιλοκτήτης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κ. Φιλίππογλου στην Επίδαυρο

Ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου ανεβαίνει στις 18-19 Ιουλίου, 21:00 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συνάντηση ξεχωριστών προσωπικοτήτων του ελληνικού θεάτρου: o Kώστας Φιλίππογλου −σκηνοθέτης με έντονη παρουσία τελευταία στις αθηναϊκές σκηνές και ηθοποιός παλαιότερα στο φημισμένο Τhéâtre de Complicité− ανεβάζει τον Φιλοκτήτη (409 π.Χ.), με πρωταγωνιστές τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη τον Αιμίλιο Χειλάκη και άλλους σημαντικούς συντελεστές.

Εγκαταλελειμμένος από τους συντρόφους του στη Λήμνο, ο Φιλοκτήτης έρχεται αντιμέτωπος μαζί τους δέκα χρόνια μετά, όταν επιχειρούν με δόλο να του αποσπάσουν το ανίκητο τόξο του Ηρακλή για να κατακτήσουν την Τροία. Μια τραγωδία για τον ανθρώπινο πόνο και την εγκατάλειψη, τη σχέση ατομικής συνείδησης και πολιτικής, την προσωπική τιμή και το καθήκον.

Παίζουν: 
Φιλοκτήτης: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Νεοπτόλεμος: Αιμίλιος Χειλάκης
Οδυσσέας, έμπορος: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Χορός: Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιώργος Παπανδρέου, Κρις Ραντάνοφ, Γιώργος Ρουστέμης

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνικά-κοστούμια: Κenny MacLellan (ή Κέννυ Μακλέλλαν)
Πρωτότυπη μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Σχεδιασμός φωτισμών: Nίκος Βλασόπουλος

Η παράσταση παρουσιάζεται στα Ελληνικά, με αγγλικούς υπέρτιτλους

Eάν θέλετε να μεταβείτε στο Θέατρο με το ΚΤΕΛ Αργολίδας με αντίτιμο μόνο 10,00€, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο site του Φεστιβάλ Αθηνών

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b