MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αστέρω του Ντίνου Δημόπουλου στο ΟΤΕ CINEMA 3 την Δευτέρα 26 Μαϊου

Η βουκολική ταινία “Αστέρω” (1959) με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη θα προβληθεί την Δευτέρα 26 Μαΐου στις 23:30 στο OTE CINEMA 3, το μοναδικό κανάλι αποκλειστικά αφιερωμένο στο ελληνικό σινεμά, στο πλαίσιο του αφιερώματος 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου που θα παίζει όλο τον Μάιο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Υπόθεση: Η Αστέρω, ψυχοκόρη του άρχοντα Μήτρου, ερωτεύεται το γιο του. Ο τσέλιγκας όμως θέλει ο γιος του να παντρευτεί μια πλούσια τσελιγκοπούλα και έτσι παντρεύει την Αστέρω με έναν πλούσιο κτηματία. Την ημέρα του γάμου της η Αστέρω τρελαίνεται και παίρνει τα βουνά. (74 λεπτά)

Κάτι που ίσως δεν ξέρετε… Η ταινία αποτελεί remake της ταίνιας «Η Αστέρω» του 1929 του Δ. Γαζιάδη, που είχε γυριστεί βουβή αλλά κατά την διάρκεια των προβολών ακουγόταν από δίσκο γραμμοφώνου στα σινεμά. Το τραγούδι «Αστέρω» του Δ. Ρόδιου που χρησιμοποιήθηκε και στο remake της ταινίας το 1959. Το σενάριο βασίζεται στο έργο του Π. Νιρβάνα ο οποίος διασκεύασε στα ελληνικά την ξένη ταινία “Ramona” και την έκανε «Αστέρω». 
Η ταινία προβλήθηκε την σαιζόν 1958-1959 και έκοψε 139.501 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 51 ταινίες.Η ταινία γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία –όπως άλλωστε και η πρώτη εκδοχή του 1929

Βουκολική ταινία, Παραγωγή: Φίνος Φιλμ, Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος, Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος , Παύλος Νιρβάνας, Φωτογραφία: Ντίνος Κατσουρίδης
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη , Τίτος Βανδής , Δημήτρης Παπαμιχαήλ , Γεωργία Βασιλειάδου , Στέφανος Στρατηγός , Γιώργος Δαμασιώτης , Αθανασία Μουστάκα , Γιάννης Αυλωνίτης κ.α.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b