MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαρίνα του Αλέκου Σακελλάριου στο ΟΤΕ CINEMA 3 τo Σάββατο 24 Μαϊου

Η αισθηματική κομεντί Μαρίνα του Αλέκου Σακελλάριου (1947) θα προβληθεί το Σάββατο 24 Μαΐου στις 23.30 στο OTE CINEMA 3, το μοναδικό κανάλι αποκλειστικά αφιερωμένο στο ελληνικό σινεμά, στο πλαίσιο του αφιερώματος 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου που θα παίζει όλο τον Μάιο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Υπόθεση: Μια κοπέλα από την επαρχία έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να ζήσει τα όνειρά της. Καταλήγει όμως να τραγουδά σε ένα καμπαρέ. Ο πατέρας της έρχεται και την βρίσκει και την πείθει να γυρίσει πίσω στο νησί τους, όπου παντρεύεται μια παλιά της αγάπη. Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα όταν έρχεται στο νησί ένα παλιός της γνώριμος από το καμπαρέ, αλλά όλα καταλήγουν αίσια.

Κάτι που ίσως δεν ξέρετε… Η «Μαρίνα» (1947) του Αλ. Σακελάριου διασώζει την ομορφιά και την υπέροχη φωνή της Στέλλας Γκρέκα καθώς και την Ύδρα του τότε μια και ήταν η 1η ελληνική ταινία που γυρίστηκε εκεί. Χαμένη για χρόνια βρέθηκε μια κόπια της στην Αίγυπτο –εξ ου και οι ξένοι υπότιτλοι- και αποκαταστάθηκε από την ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος,Σενάριο Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος
Παραγωγή Φίνος Φίλμς, Διάρκεια 73 λεπτά
Πρωταγωνιστές Στέλλα Γκρέκα, Δημήτρης Μυράτ, Ηλίας Δεστούνης, Περικλής Χριστοφορίδης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ευάγγελος Πρωτοπαππάς, Ουρανία Βερώνη, Θάνος Κεδράκας

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b