MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Μουσικά φεστιβάλ, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, μαθήματα yoga και θεατρικές παραστάσεις. Άλλο ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο μας προτείνει να διασκεδάσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με όρεξη και χαμόγελο, μα κυρίως εντελώς δωρεάν. Βολτάρετε στην Αθήνα, απολαύστε την άνοιξη και χαρείτε με την ψυχή σας. Καλό Σαββατοκύριακο!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 24 Mαΐου

– “Τριήμερο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής στο six d.o.g.s
Την πρώτη χρονιά ήταν 68, τη δεύτερη 74. Φέτος είναι 75 γκρουπ, και όλα πάλι καινούργια. Για τρίτη χρονιά πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής στο six d.o.g.s. Ένα γεμάτο τριήμερο γεμάτο δυνατές μουσικές και διασκέδαση.

– “Φωτογραφία και Μουσική στο Athens House of Photography
Μια διαφορετική φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Φωτογραφία και Μουσική», φιλοξενείται από το Athens House of Photography, γεμάτη με έργα της μόνιμης συλλογής του. Frederic Reglain -Athens House of Photography 1. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των Herbert List, Γιάννη Δήμου, Κωνσταντίνου Μάνου, Jan Saudek, Pentti Sammallahti, William Abranowicz, Willy Ronis, Στέφανου Τσακίρη, Μαρία Αλεξέα καθώς και μια σειρά πορτραίτων του Ray Charles από τον Γάλλο φωτογράφο Frederic Reglain.

– “Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό στη Στέγη
Το Σάββατο 17 Μαΐου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οργανώνει το εργαστήριο “Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό” για παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους. Ένα μουσικό εργαστήριο έξι συναντήσεων, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.

Κυριακή 25 Mαΐου

– “Η κατάρα της πεταλούδας του Λόρκα στο Vault” 
Ένα σκοτεινό παραμύθι σε δύο πράξεις, “Η κατάρα της πεταλούδας” του Λόρκα, ανεβαίνει στο θέατρο Vault σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου. Η κατάρα της πεταλούδας δημιουργήθηκε από ερασιτέχνες ηθοποιούς, στο πλαίσιο του θεατρικού σεμιναρίου της ομάδας « Όνομα?» που πραγματοποιήθηκε τον χειμώνα του 2013 – 2014 στο Θέατρο Vault. «Η κατάρα της πεταλούδας» ή αλλιώς «Τα μάγια της πεταλούδας» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, όπου ο έρωτας και ο θάνατος είναι το ίδιο πράγμα και η “κωμωδία” όπως την αποκαλεί ο ίδιος, μετατρέπεται σ’ ένα σκοτεινό ποιητικό παραμύθι.

Σάββατο και Κυριακή

– “Κυριακάτικη ξενάγηση στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης”
Την Κυριακή 25 Μαΐου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων (24 Μαΐου) η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. “ΕΔΡΑ” στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος για παιδιά “Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!” διοργανώνει ξενάγηση στο πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” που στοχεύει στη γνωριμία των παιδιών, αλλά και των μεγάλων, με τα δέντρα και τα πουλιά του πάρκου και την άμεση επαφή με τα διαφορετικά οικοσυστήματα και το φυσικό περιβάλλον μέσω βιωματικών παιχνιδιών.

– “Mnemotechnics of the self από τη Μαρία Παπαχαραλάμπους στο Open C.A.S.E.
Το Open C.A.S.E.303 φιλοξενεί την ατομική έκθεση “Mnemotechnics of the self” της Μαρίας Παπαχαραλάμπους, η οποία οργανώνεται από την White House Biennial στα πλαίσια ειδικού προγράμματος οργάνωσης ατομικών εκθέσεων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Πρόκειται για παρουσίαση του ευρύτερου φάσματος του ζωγραφικού έργου της εικαστικού από το 1991 έως σήμερα και βασίζεται κυρίως στον συνδυασμό επιλεγμένων έργων σε μια ενιαία ζωγραφική εγκατάσταση.

– “Social Yoga στο Ρομάντσο”
Το Ρομάντσο υποδέχεται την yoga instructor Σίσσυ Φραγκιαδάκη και διοργανώνει εβδομαδιαία μαθήματα yoga, ανοιχτά στο κοινό και με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation). Με σύγχρονη προσέγγιση στο ευ ζην και την άσκηση, αλλά και κοινωνική διάθεση, τα μαθήματα θα ξεκινούν με Hatha Flow ευθυγραμμίσεις, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος τους θα περιέχουν και Vinyasa yoga (δυναμική). Το μόνο που χρειάζεται για τη συμμετοχή είναι άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Ώρες: Κυριακή 11:30 – 13:00

– “Ο γύρος του κόσμου σε 55 ημέρες στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας‏”
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων εγκαινιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας η έκθεση φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου με τίτλο: «Ο γύρος του κόσμου σε 55 ημέρες – με την Κάτια – ένα ταξίδι με την δεκατετράχρονη κόρη μου». Πρόκειται για τη φωτογραφική αποτύπωση διαφόρων απομακρυσμένων ή ετερόκλητων περιοχών του πλανήτη μέσα από μια νέα οπτική πρόταση.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b