«Δάφνις και Χλόη» στο ΟΤΕ CINEMA 3 την Παρασκευή 23 Μαϊου
To remake του 1969 της ταινίας «Δάφνις και Χλόη» (1931) του Ορ. Λάσκου, της 1ης ελληνικής ταινίας τέχνης καθώς και της 1ης καλλιτεχνικής ταινίας σε όλη την Ευρώπη με γυμνές σκηνές θα προβληθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου στις 23.30 στο OTE CINEMA 3.
A
A
Το OTE CINEMA 3 είναι το μοναδικό κανάλι αποκλειστικά αφιερωμένο στο ελληνικό σινεμά, στο πλαίσιο του αφιερώματος 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου που θα παίζει όλο τον Μάιο.
Υπόθεση: Ο Δάφνις και η Χλόη, δύο παιδιά που μεγάλωσαν μαζί, νιώθουν το άγγιγμα του Έρωτα και χάνουν κάθε διάθεση για χαρές και παιχνίδια. Δεν ξέρουν τι τους συμβαίνει μέχρι τη στιγμή που μια όμορφη γυναίκα, διδάσκει στον Δάφνις τα μυστικά του έρωτα και του σεξ.
Κάτι που ίσως δεν ξέρετε… Η ταινία αυτή του Λάσκου είναι το remake της ομότιτλης ταινίας που γυρίστηκε από τον ίδιο σκηνοθέτη το 1931. Στην εκδοχή του 1969, το θέμα επικεντρώνεται στον έρωτα των δύο νέων και αναπτύσσεται με κάποια παρέκκλιση απ’ τον πρωταρχικό μύθο, αποτελώντας έτσι μια άλλη διασκευή του.
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος, 1969, Διάρκεια 83 λεπτά
Παίζουν: Χαρά Αγγελούση, Ντίνος Θεοδωρέλος, Γκιζέλα Ντάλι, Νίκος Δαδινόπουλος, Ιορδάνης Μαρίνος, Κυβέλη Μυρέτ, Νίκος Τσαχιρίσης
Παίζουν: Χαρά Αγγελούση, Ντίνος Θεοδωρέλος, Γκιζέλα Ντάλι, Νίκος Δαδινόπουλος, Ιορδάνης Μαρίνος, Κυβέλη Μυρέτ, Νίκος Τσαχιρίσης
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
8 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λιποπρωτεΐνη άλφα
Από την Ευρώπη στην Αμερική: Η ΚΟΑ επιστρέφει στο Μουσείο Ακρόπολης
Bella Ciao #41: Στην Αθήνα, αν δεν κάνεις project, είναι σαν να μην υπάρχεις
Hot or Not #211: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Γιατί ανυπομονούμε για τα press tours της Zendaya – ίσως πιο πολύ από τις ταινίες της
Stop scrolling: Εβδομάδα με Oscars, Παπαϊωάννου Χ Rosalia και (μονίμως) πόλεμο
Αυτή την 25η Μαρτίου πάμε για φαγητό δίπλα στη θάλασσα
Family Weekend: 12+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Η ποίηση μέσα από τα μάτια (και τους στίχους) των μεγάλων μας ποιητών
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 21-22 Μαρτίου