MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Ανχέλικα Λίντελ: Όλος ο ουρανός πάνω στη γη (Το σύνδρομο της Γουέντυ) στην Πειραιώς 260

Το έργο της Ανχέλικα Λίντελ “Όλος ο ουρανός πάνω στη γη (Το σύνδρομο της Γουέντυ)” ανεβαίνει στην Πειραιώς 260, Κτήριο Δ από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το όνομα της Aνχέλικα Λίντελ είναι ταυτισμένο με τη θεατρική πρωτοπορία. Από το 1993, που ίδρυσε στη Μαδρίτη τον θίασο Atra Bilis (λατινική έκφαση για τη µέλαινα χολή, στην oποία η ιατρική της αρχαιότητας απέδιδε την αιτία της μελαγχολίας), η πληθωρική Ισπανίδα καλλιτέχνις δίνει δυναμικά το «παρών» γράφοντας, σκηνοθετώντας και παίζοντας στις δικές της δημιουργίες. «Πολίτις που αντιστέκεται», όπως αυτοσυστήνεται, δεν παύει να εμπνέεται από τη φρίκη των ημερών μας και να μοιράζεται τον πόνο με τους άλλους, μέσα από μια ανατρεπτική σκηνική γραφή και μια ωμή ποίηση των λέξεων.

Στην παράσταση Todo el cielo sobre la tierra (El sindrome de Wendy) συνδυάζει με τον δικό της προσωπικό τρόπο την ιστορία του Πήτερ Παν, του παιδιού που δεν ήθελε να μεγαλώσει, με τη μαζική δολοφονία στη Νορβηγία από τον φανατικό Anders Behring Breivik, τη Χώρα του Ποτέ (Neverland) με το νησί Utoya, όπου έλαβε χώρα το μακελειό, τη Γουέντι με το ομώνυμο σύνδρομο για τον βαθύ φόβο εγκατάλειψης και απόρριψης, το συγκινητικό βαλς «όλων των πραγμάτων που θα κάνω για σένα» με έναν δικό της μονόλογο, που έχει συνάφεια (τηρουμένων των αναλογιών) με το 4,48 Ψύχωση της Σάρας Καίην.

Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Angélica Liddell
Μουσική: Cho Young Wuk
Μουσικοί βοηθοί ενορχήστρωση – μεταγραφή: Hong Dae Sung, Jung Hyung Soo, Sok Seung Hui
Φωτισμοί: Carlos Marquerie
Ήχος: Antonio Navarro
Διδασκαλία χορού: Sergio Cardozo
Κοστούμια:González
Ερμηνεύουν: Fabián Augusto Gómez Bohórquez, Xie Guinü, Lola Jiménez, Dagny Backer Johnsen, Angélica Liddell, Sindo Puche, Zhang Qiwen, Saite Ye

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b