MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Το Σάββατο περιηγηθείτε στην πόλη, ακούστε μουσικές και παρακολουθήστε εκθέσεις. Την Κυριακή αφού ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα επισκεφτείτε χωρίς εισιτήριο τα μουσεία της Αθήνας για να γιορτάσετε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και κλείστε τη βραδιά με μια θεατρική παράσταση. Ναι, ναι για άλλη μια φορά το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί είναι γεμάτο εκδηλώσεις και επιλογές διασκέδασης, όλες εντελώς δωρεάν!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 17 Μαΐου

– “Φωτογραφία και Μουσική στο Athens House of Photography
Μια διαφορετική φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Φωτογραφία και Μουσική», φιλοξενείται από το Athens House of Photography, γεμάτη με έργα της μόνιμης συλλογής του. Frederic Reglain -Athens House of Photography 1Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των Herbert List, Γιάννη Δήμου, Κωνσταντίνου Μάνου, Jan Saudek, Pentti Sammallahti, William Abranowicz, Willy Ronis, Στέφανου Τσακίρη, Μαρία Αλεξέα καθώς και μια σειρά πορτραίτων του Ray Charles από τον Γάλλο φωτογράφο Frederic Reglain.

1284673660– “Η Γιώτα Νέγκα στο Friends
Από τη μπαλάντα έως το κλασσικό λαϊκό και από τα καινούρια τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και τους σύγχρονους τραγουδοποιούς έως τα παραδοσιακά ακούσματα, το Σάββατο 17 Μαΐου, το Friends φιλοξενεί τη Γιώτα Νέγκα σε μια ιδιαίτερη, προσωπική συναυλία.

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 17 MΜαΐου, ώρα 10.30 περιηγηθείτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 31, Πειραιάς. Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου.

– “Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό στη Στέγη
Το Σάββατο 17 Μαΐου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οργανώνει το εργαστήριο “Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό” για παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους. Ένα μουσικό εργαστήριο έξι συναντήσεων, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.

Κυριακή 18 Μαΐου

– “Η κατάρα της πεταλούδας του Λόρκα στο Vault” 
Ένα σκοτεινό παραμύθι σε δύο πράξεις του Λόρκα “Η κατάρα της πεταλούδας” ανεβαίνει στο θέατρο Vault σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου. Η κατάρα της πεταλούδας δημιουργήθηκε από ερασιτέχνες ηθοποιούς, στο πλαίσιο του θεατρικού σεμιναρίου της ομάδας « Όνομα?» που πραγματοποιήθηκε τον χειμώνα του 2013 – 2014 στο Θέατρο Vault. «Η κατάρα της πεταλούδας» ή αλλιώς «Τα μάγια της πεταλούδας» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, όπου ο έρωτας και ο θάνατος είναι το ίδιο πράγμα και η “κωμωδία” όπως την αποκαλεί ο ίδιος, μετατρέπεται σ’ ένα σκοτεινό ποιητικό παραμύθι.

Σάββατο και Κυριακή


mt2– “Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ γιορτάζει με νέα εκπαιδευτικά προγράμματα” 
Την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων ICOM (18 Μαΐου) με θέμα «Οι συλλογές μάς ενώνουν» γιορτάζει φέτος το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ με ένα οκταήμερο εορταστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων. Οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία και για μια εβδομάδα (Κυριακή 11 Μαΐου έως Κυριακή 18 Μαΐου 2014) να γνωρίσουν καλύτερα τις τηλεπικοινωνίες, να ζήσουν από κοντά μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν.

Διαβάστε ακόμα: Τα Μουσεία της Αθήνας γιορτάζουν: όλες οι εκδηλώσεις και οι δωρεάν ξεναγήσεις

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b